GABRIEL BOUYS Afp
TAKO BLIZU

VIDEO: Ovo su dva gola zbog kojih se tresla cijela Hrvatska, a onda je stigao šokantan udarac Albanaca

Ključan moment dogodio se kada je na Budimirovu asistenciju poentirao Andrej Kramarić
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 18:29

Hrvatski reprezentativci priuštili su nam protiv Albanije još jednu utakmicu koja će se dugo pamtiti. Hladan tuš stigao je već u 11. minuti kada je Qazim Laci glavom zatresao mrežu.

Došlo je to u vrlo nezgodnom trenutku jer su Vatreni već kiksali u prvom kolu protiv Španjolaca (0:3) i eventualan novi poraz značio bio oproštaj od Eura 2024.

Dugo je trajao otpor albanskih reprezentativaca koji su se zatvorili u klasičan bunker, a nijedan udarac Modrića i društva nije prolazio pa su navijači već počeli očajavati.

Ipak, ključan moment dogodio se u 74. minuti kada je na Budimirovu asistenciju poentirao Andrej Kramarić za sveopću euforiju na tribinama.

Samo dvije minute kasnije bilo je jasno da su Albanci kapitulirali. Sučićev udarac iz blizine isprovocirao je ‘fliper‘ u petercu nakon kojeg je Klaus Gjasula pogodio vlastitu mrežu. Značilo je to eksploziju oduševljenja među hrvatskim navijačima koji su gotovo mogli nanjušiti pobjedu Dalićevih izbranika.

Međutim, božica Fortuna ovog puta nije bila na našoj strani. Nisu Vatreni uspjeli izdržati do kraja, Gjasula se iskupio za autogol i postigao izjednačujući pogodak u petoj minuti sudačke nadoknade nakon serije pogrešaka u hrvatskoj obrani.

Sve golove pogledajte OVDJE.

Presudnu utakmicu za prolaz skupine Hrvatska će igrati protiv Talijana u ponedjeljak 24. lipnja u 21 h.

Linker
19. lipanj 2024 18:31