ANTE CIZMIC Cropix
PRESICA U HAMBURGU

Dalić otkrio kakvu su uputu igrači dobili u završnici utakmice: ‘Čudno i greška je da se to dogodilo‘

Albanski izbornik: Zaslužili smo pobjedu! Jesam li očekivao više od Hrvatske? Možda i ne
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. lipanj 2024. 18:24

Nakon što je Hrvatska u petoj minutu sudačke nadoknade primila gol i ostala bez pobjede protiv Albanije, izbornik Zlatko Dalić je na press konferenciji kazao:

- Dva potpuno različita poluvremena, prvo ponovno loše, slabo, primimo gol, ne možemo ništa napraviti, čak i drugi gol visio u zraku. Drugi je dio bio puno bolji, baš smo se satrli da dođemo do 2:1, i onda, kad protivnik ne može preko centra dozvolimo da da u produžetku zabije gol. I dalje smo živi, moramo pobijediti Italiju, valjda smo naučili na najteži put. Ohrabruje drugo poluvrijeme, ali prvo je doista bilo slabo - kazao je Dalić, te dodao:

- Dozvolili smo da primimo gol u sudačkoj nadoknadi, išli smo se povući bez potrebe, mogli smo primiti i treći gol. Nismo im rekli da se povuku nego da zabijemo treći gol. Čudno i greška je što smo se povukli. Produžetak je bio katastrofa.

Ima li objašnjenje zašto Hrvatska bolje igra na svjetskim prvenstvima nego na europskima?

- Ovo je drugo natjecanje, druga priča. Turnir u kojem je bitno proći skupinu. Nije važan dojam. Nismo očekivali ovako tešku priču, borimo se. Možda je to put i način da iz toga izađemo bolji. Igrači su stariji nego u Kataru... Cijeli turnir govori da je svima teško, da su Portugal, Engleska i Francuska teško dobili, ali su dobili. Dosta je borbe - zaključio je Dalić.

Albanski izbornik Sylvinho je prokomentirao:

- Bila je ovo nevjerojatna atmosfera, kao da smo igrali kod kuće. Prvi dio je bio jako dobar, potom je bilo teško, s druge strane imali smo izvanredne igrače, a mi smo čak zaslužili pobjedu. Sjećat ću se ove utakmice cijeli život, ponosni smo na svoje navijače koji su ovdje došli.

Kakav je osjećaj nakon ovakve utakmice? Brazil je tako prije dvije godine dobio gol od Hrvatske u finišu i ispao.

- Ponosni smo, nacija mora biti ponosna. Utakmica je bila jako teška, igrali smo izvrsno, igrači su sve ostavili na terenu. Bila je dobra borba. Igrali smo srcem, dušom. Kad govorim o Brazilu, ja sam Brazilac, na SP-u smo izgubili od Hrvatske i to pamtimo. Hrvatska je jako dobra, igra izvrsno posljednjih osam godina, ima izvanredne igrače i trenera. Žao mi je Brazila što je tada izgubio, ali Hrvati su jaki.

Gjasula je zabio i autogol i gol.

- Jako je nadaren igrač s puno iskustva. Utakmica je bila luda, ritam je bio jako težak i brz. Željeli smo ga uvesti na teren, pokušavao je pratiti korak igre, a njegov gol bio je dar za sve. Moram mu zahvaliti.

Na kraju je rekao:

- Govorio sam da morate uživati u ovakvom turniru, zaslužili smo pobijediti. Morate uvijek ići naprijed, ali svaki bod je bitan. Jesam li očekivao više od Hrvatske? Možda i ne. Hrvati su dobro igrali protiv Španjolske, no mi smo zaslužni što Hrvatska nije bila bolja protiv nas jer smo jako dobro igrali protiv nevjerojatnih igrača.

Linker
19. lipanj 2024 19:37