ANTE CIZMIC Cropix
VISOKO MIŠLJENJE

Velike pohvale iz talijanskih redova: ‘Hrvatska je jaka i ima nevjerojatne igrače. Modrić? Mnogima je idol‘

Talijanima je dovoljan bod da osiguraju prolaz, ali o tome se uopće ne razmišlja
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2024. 08:26

"Biti ili ne biti". To je ono što slijedi za hrvatsku reprezentaciju, treće kolo Eura protiv Italije u ponedjeljak (21.00) gdje Vatreni moraju upisati sva tri boda da bi bili sigurni u prolaz dalje. Postoje i neke kombinacije s remijem, ali dosta se toga mora poklopiti, stoga nema potrebe pričati o bilo čemu drugom osim pobjedi.

Na sličan način razmišljaju i Talijani. Njima je dovoljan bod da osiguraju prolaz, ali o tome se uopće ne razmišlja, što je u razgovoru za službene stranice UEFA-e potvrdio i Lorenzo Pellegrini.

- Nema šanse. Pokušat ćemo dominirati i pobijediti, Hrvatska je jaka momčad, imaju nevjerojatne igrače, ali pokušat ćemo preuzeti inicijativu. Započeli su turnir porazom od Španjolske, ali i tada su kreirali puno šansi.

Prednost Hrvatske nad Italijom zasigurno je iskustvo. O veznom redu Vatrenih sve se zna, dok je kod Azzurra podosta manje iskusnih igrača...

- Istina je da je mnogima ovo prvo veliko natjecanje, kao i meni jer sam propustio zadnju europsku smotru. Prirodno je biti pomalo nervozan, ali tu smo da predstavimo svoju zemlju i trudimo se koliko treba, čak i više od toga. Modrić? On je sjajan igrač, ali kvalitete u igri samo su jedan dio cijelog arsenala, ima stvarno jaku osobnost i uvijek se može računati na njega kada je to potrebno. Upravo zbog toga mnogim je igračima idol.

Na kraju je poručio što je Talijanima potrebno protiv Hrvatske:

- Trebamo igrati i glavom i srcem! Ako imaš samo jedno od toga, nećeš stići daleko. Srce nosi talijanski dres i predstavlja cijelu zemlju, pritisak na ramenima je tu. Glava je, s druge strane, potrebna u bitnim utakmicama, detalji čine razliku - zaključio je kapetan Rome.

Linker
04. listopad 2024 23:39