FRANCK FIFE Afp
ANCELOTTI ODLUČAN

‘Realu ne nedostaje igrač poput Tonija Kroosa. Tu su Modrić, Camavinga, Valverde, Bellingham...‘

Madridski klub je na udaru kritika jer ne igra dobro u dosadašnjem dijelu sezone
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 14:45

Ne cvjeta cvijeće u Realovom poduzeću. Nakon što je ‘Kraljevski klub‘ izgubio od Lillea u drugom kolu Lige prvaka (0:1) počela su se glasnije postavljati pitanja o igri momčadi Carla Ancelottija koja su se stidljivo nametala od početka sezone. Uoči ligaške utakmice protiv Villarreala, talijanski je trener odgovarao novinarima na dio tih pitanja.

- Nitko ne voli gubiti, ali ponekad je poraz dobrodošao da se stvari postave na mjesto. Mi još uvijek igrom nismo tamo gdje bismo željeli biti, ali nismo ni daleko od toga. U momčadi imamo dosta igrača koji još nisu dostigli svoj najviši nivo. Nedostaje nam intenziteta u igri na obje strane terena, i u obrani i u napadu - rekao je Ancelotti.

Novinare je zanimalo nedostaje li Realu Toni Kroos, odnosno igrač takvog profila koji ima dodir s loptom poput sada već bivšeg njemačkog nogometaša.

- Mislim da nam ne nedostaje takav igrač. Camavinga, Modrić, Valverde, Bellingham, svi oni imaju takav dodir. Tchouaméni je ključan u obrambenom aspektu igre. Imamo dosta različitih rješenja u momčadi, samo što ih trenutno ne pokazujemo - istaknuo je Talijan i dodao kako su imali razgovor u svlačionici nakon poraza od Lillea.

- Složili smo se da nam nedostaje intenziteta u igri s loptom. Moramo brže kružiti s loptom i doći do napadača.

Trener Reala je komentirao i činjenicu kako Didier Deschamps nije pozvao Kyliana Mbappéa na sljedeću reprezentativnu akciju.

- Mbappé je imao zdravstvenih problema koji su riješeni, ali još uvijek nije na 100%. Deschamps je odlučio da ga neće pozvati nakon razgovora koje su imali liječničke službe Reala i francuske reprezentacije.

Linker
04. listopad 2024 16:44