PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
OPROŠTAJNO PRVENSTVO

Suparnici uzdižu Modrića: ‘Najbolji je svih vremena, ali njegov X faktor počinje jenjavati‘

‘Ništa ne bi volio više od toga da ‘ukrade‘ trofej na svojoj posljednjoj turneji u Njemačkoj‘
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 07:24

Manje od tjedan dana dijeli nas od početka Europskog prvenstva. I dok će za neke to biti prilika da se po prvi puta predstave na najvećoj sceni, za pojedince će to biti oproštaj od najdražih dresova.

Duga je lista igrača koji će se nakon Eura, bilo da su to već najavili ili će vrlo vjerojatno objaviti nakon nastupa, oprostiti od reprezentativnog dresa. Jedan od rijetkih koji će nakon posljednjeg plesa s reprezentacijom zauvijek objesiti kopačke o klin je Toni Kroos. Njemački veznjak još je prije najavio da po završetku tekuće sezone završava profesionalnu karijeru, a to je odlučio učiniti u maniri velikog Zinedinea Zidanea, tako što će svoju posljednju utakmicu odigrati predstavljajući domovinu.

Drugi Nijemac koji bi se nakon Eura trebao oprostiti od Elfa je Manuel Neuer. 38-godišnji vratar za Njemačku je debitirao još 2009., od tada je upisao 119 nastupa na golu četverostrukih svjetskih prvaka, a o njegovoj bezvremenosti dovoljno govori činjenica da 32-godišnji Marc-Andre ter Stegen pored njega nije upisao nijednu minutu na velikim natjecanjima.

Od reprezentativnog dresa nakon Eura sigurno će se oprostiti Olivier Giroud. 37-godišnji napadač prevodio je Tricolore zadnjih desetak godina, 2018. se, iako se nije upisao u strijelce, okrunio titulom svjetskog prvaka, a sada je odlučio osloboditi mjesta za mlade i kako on kaže "ne odigrati jednu sezonu viška." Upitna je i budućnost Cristiana Ronalda s Portugalom, pred njim je šesto Europsko prvenstvo te će s 39 godina pokušat doći do druge titule na smotri Starog kontinenta. Međutim, govoreći o Ronaldu, nikoga ne bi začudilo da legendarni napadač povede Portugal i na Svjetsko prvenstvo 2026.

Ipak, na cijelom tom popisu jedno ime se ističe, riječ je naravno o Luki Modriću. Ne treba trošiti riječi o genijalnosti kapetana Vatrenih, s Hrvatskom ide na svoje osmo veliko natjecanje, a nastup u Njemačkoj bit će svojevrsna kruna njegove reprezentativne karijere.

Fasciniranost Modrićem ne kriju ni Albanci, protivnici Hrvatske u skupini B na Euru.

"Najbolji hrvatski igrač svih vremena ponovno će voditi momčad na Euru. Nakon što je doveo Hrvatsku do povijesnog drugog mjesta na SP-u 2018. i trećeg mjesta na SP-u 2022., Modrić ništa ne bi volio više od toga da ‘ukrade‘ trofej na Euru na svojoj posljednjoj turneji u Njemačkoj", piše albanski portal Gazeta.

Ipak, pišući hvalospjeve o Modriću, ističu i godine koje su sustigle hrvatskog reprezentativca.

"Sad je u završnoj fazi sjajne karijeri i njegov X-faktor da promijeni ishod velikih utakmica polako jenjava", navodi Gazeta.

Linker
11. lipanj 2024 07:25