Luciano Spalletti

 ALBERTO PIZZOLI Afp
SPREMA SE NOGOMETNI RAT

Spalletti mijenja gotovo pola momčadi, legenda mu dala jak recept za Vatrene: ‘Znate li vi Modrićev nadimak?‘

‘To ne znači da će Modrić biti žrtva, on ima dušu ratnika. Dovoljno je znati nadimak kojeg je dobio u Realu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. lipanj 2024. 11:02

Talijanski mediji u najavi večerašnje utakmice s Hrvatskom ističu kako će Vatreni imati više nego dvostruko navijača u odnosu na Azzurre.

‘‘Odlučujuća utakmica s Hrvatskom igrat će se na Red Bull Areni u Leipzigu koja će primiti 38 tisuća gledatelja. Na tribinama će biti oko 25.000 hrvatskih navijača, dok će Italiju bodriti samo 10.000 ljudi‘‘, piše Football Italia.

Sky Sport Italia najavljuje kako će talijanski izbornik Luciano Spalletti napraviti najmanje četiri promjene u momčadi u odnosu na ogled sa Španjolskom. Azzurri bi trebali istrčati u sustavu 4-1-4-1.

Umjesto Dimarca na lijevom beku krenut će Darmian, a u veznom redu nova lica bit će Cambiaso desno i Cristante u sredini, dok će Scamaccu u napadu zamijeniti Retegui.

Očekivana postava Italije izgleda ovako: Donnarumma - Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Darmian – Jorginho - Cambiaso, Cristante, Barella, Chiesa - Retegui.

Isti izvor navodi kako će Hrvatska protiv Italije krenuti u sljedećem sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Kovačić, Modrić, Brozović - Mario Pašalić, Sučić - Kramarić.

image
ULRICH HUFNAGEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ulrich Hufnagel/imago Sportfotodienst/profimedia

Sudar s Hrvatskom najavio je talijanski branič Alessandro Bastoni.

- Strah? Tu riječ ne povezujem s nogometom, ona se koristi za puno ozbiljnije stvari. Protiv Španjolske smo doživjeli poraz kojeg nismo očekivali, ali bilo je to korisno za nas. Hrvatsku ćemo pobijediti za naše navijače – najavio je stoper Intera.

Par savjeta podijelio je Talijanima i legendarni trener Fabio Capello.

- Italija mora izvući maksimum iz pogrešaka koje je napravila protiv Španjolske. Mora biti kompaktna momčad na terenu, ne smije suparniku dozvoliti posjed lopte. Možda bi trebalo pokušati raširiti igru i nastojati preko krilnih napadača brzo ući u kazneni prostor, a Barella i ostali mogu utrčavati i donositi opasnost – smatra Capello.

La Gazzetta dello Sport donosi taktičku analizu u kojoj napominje kako će Spalletti pokušati iskoristiti Barellinu eksplozivnost protiv Modrića kao što je to činio i Španjolac Ruiz.

‘‘To ne znači da će Modrić biti žrtva. Prije svega, on ima dušu ratnika. Dovoljno je znati nadimak kojeg je dobio u Realu; ocat. Jer, kad na treningu izgubi utakmicu, postaje jako ljut (...) Ova hrvatska generacija radila je čuda u proteklih pet godina i ne želi biti eliminirana s Eura. Hrvatska će se boriti s ponosom drevnih gusara, a Modrić će biti prvi u toj borbi. On još uvijek može sakriti loptu i umjetnički režirati igru. On je vizionar koji vidi stvari koje drugi ne vide‘‘, piše Gazzetta o hrvatskom kapetanu.

Linker
24. lipanj 2024 12:58