Luka Modric

 SN, AFP, PROFIMEDIA
PORUKA S OTOKA:

‘Hrvatska je živi mrtvac, a tebe, Luka, molimo jednu stvar. Ta priča uopće ne izgleda ludo‘

Owen Slot, kolumnist uglednog Timesa, posvetio je tekst Vatrenima i njihovom kapetanu
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 22:06

‘Napustili smo Red Bull Arenu u Leipzigu u ponedjeljak navečer pitajući se je li ovo bio posljednji ples Luke Modrića u dresu hrvatske reprezentacije, ne znam bih li plakao ili pisao hvalospjeve?‘. Uvodna je to rečenica velike priče o našem kapetanu kojeg potpisuje kolumnist sportske rubrike uglednog Timesa Owen Slot.

Nakon što je doživjela težak udarac duboko u sudačkoj nadoknadi protiv Talijana (1:1), Hrvatska se vrlo vjerojatno oprostila od osmine finala Europskog prvenstva. Vatrene još samo luda teorija ostavlja u igri za prolaz, a nakon utakmice protiv Azzurra, bez obzira na sve, svijet se još jednom divio čudesnom Luki Modriću.

Autor teksta u Timesu dotaknuo se i Lukine izjave po završetku susreta kada je kapetan Vatrenih upitan je li ovo bila njegova najnesretnija utakmica u karijeri. Modrić se potom prisjetio 2008. godine i nesretnog ispadanja od Turske, a Slot je pritom istaknuo kako to izlaganje ‘maestra‘ ima i donekle šaljivu notu koja samo potvrđuje njegovu dugovječnost u reprezentativnom nogometu.

"Igrao je 80 minuta i potom bio zamijenjen, baš u trenutku kada je krenuo kaos. To se činilo čudnom odlukom"

Slot također podsjeća kako je Hrvatska i dalje živa, ali više kao ‘živi mrtvac‘, odnosno kako ovo možda ipak i nije kraj za Vatrene i Luku Modrića.

Zanimljiv trenutak dogodio se i na konferenciji za tisak kada je jedan novinar zaobišao standardni protokol i nije Modriću postavio nikakvo pitanje, već mu je poručio kako se nada da se nikada neće umiroviti.

image

Luka Modrić

Www.imagephotoagency.it/imago Sportfotodienst/profimedia

"Baš nikome nije smetalo što mu nije postavio nikakvo pitanje već mu je samo rekao koliko je velik i zamolio ga da se nikad ne povuče. Modrić je bio taj koji se kontatacijom nosio bolje od ikoga. Odgovorio je pristojnom zahvalom i objasnio da bi također želio igrati zauvijek. Ali doći će vrijeme kada će morati reći zbogom."

Sam Luka Modrić time je dao naznačiti kako vjerojatno nema namjeru umiroviti dres Vatrenih već nastaviti stvarati magiju dok je još uvijek u krugu kandidata.

"Molimo te, nemoj nas napustiti. Imaš još jedno Svjetsko prvenstvo u nogama"

Slot ističe kako je bitno u čitavoj priči "izgleda li Modrić potrošeno, a to nije slučaj. Bilo ga je pravo zadovoljstvo gledati u prvom poluvremenu protiv Italije, način na koji je kontrolirao igru i diktirao tempo reprezentacije. Igrao je 80 minuta i potom bio zamijenjen, baš u trenutku kada je krenuo kaos. To se činilo čudnom odlukom".

Engleski kolumnist također je uočio jedan veliki trenutak na utakmici, a to je bilo kada se Luka našao u proboju po desnoj strani, i to u utrci s bitno mlađim Barellom, ‘kako lagano, učinio ga je smiješnim‘.

"Ako Luka može danas igrati ovako, onda nastup na sljedećem Svjetskom prvenstvu možda i ne izgleda tako ludo, ovo ne mora biti kraj jedne čudesne priče", zaključio je svoje izlaganje Owen Slot, čiji je tekst naslovljen velikom molbom za Modrića:

"Molimo te, nemoj nas napustiti. Imaš još jedno Svjetsko prvenstvo u nogama."

Linker
25. lipanj 2024 22:10