DAMIR ŠKOMRLJ Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić nahvalio Šutala i Pongračića i otkrio: ‘Žao mi je što on nije igrao. Osjetio je mišić...‘

Izbornik kaže da je ovo pravi putokaz, ali i samo prijateljska utakmica
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 21:39

Dok u prve tri utakmice nije uspio okusiti slad pobjede, Zlatko Dalić u četvrtom je dvoboju protiv Portugalaca stigao do velike pobjede. Njegovi su izabranici odradili sjajan posao u Lisabonu, srušili jednog od glavnih favorita za titulu na europskoj smotri i s velikom dozom optimizma putuju prema Njemačkoj.

Izbornik nije skrivao zadovoljstvo nakon trijumfa.

- Čestitam dečkima na dobroj utakmici, taktici i trci. Sve je bilo u skladu s dogovorima, ali ovo je samo prijateljska utakmica. Dobar putokaz i ništa više. Nema stvaranja euforije, dobar put, ali moramo ostati mirni i napraviti ovo za tjedan dana. Igrali smo jako dobro, u prvom dijelu imali i puno šansi. Svi igrači koji su ušli u utakmicu dobro su odigrali.

image

Josip Šutalo i Rafael Leao

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Pongračić prvi put u paru sa Šutalom. Sučić drugu utakmicu za redom također, pa i Vlašić... Imate slatkih briga?

- To nosi sedam dana dobrih treninga. Šutalo i Pongračić mirno primaju loptu, bez problema ju iznose, zaista sjajno. Sučić je igrao jako dobro, a žao mi je da Baturina nije ušao. Nismo ga htjeli forsirati jer je osjetio mišić. Zadovoljan sam tjedan dana prije Španjolske, no ispred nas je još puno posla, treniranja i razgovora. Želimo sačuvati mir i ići korak po korak - zaključio je Dalić.

Linker
08. lipanj 2024 21:41