PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
KAPETAN I STRIJELAC

Modrić oduševljen: ‘Ako ćemo igrati ovako, na Euru možemo očekivati nešto veliko!‘

"Svjesni smo očekivanja, nadam se da ćemo biti pravi kao danas"
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 21:33

Luka Modrić sažeo je dojmove 2:1 utakmice nad Portugalom za mikrofone Nove TV. Hrvatski kapetan optimističan je uoči Europskog prvenstva, a nema ni razloga za bilo što drugo budući da u Njemačku dolazimo s dvije pobjede.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu i napokon pobijedili Portugal kao jedinu ekipu koju još nismo dobili. Možemo biti zadovoljni probom za Euro, odigrali smo jako dobru i kompaktnu utakmicu, napravili sve što smo se dogovorili. Super pobjeda, dat‘ će nam samopouzdanje za Euro.

Kako gleda na nova lica poput Pongračića, Sučića, Vlašića nakon ozljede?

- Svi dečki pokazali su da su s pravom tu, odigrali su odlične utakmice. Ne treba nikoga pojedinačno izdvajati, svi su bili na visokom nivou, a to moraš i napraviti da bi pobijedio Portugal. Možemo biti zadovoljni s kadrom, imamo budućnost Hrvatske i to su igrači po tko zna koji put pokazali. Svijetla je budućnost ispred nas.

Na današnji dan postigao je prvijenac u debiju protiv Austrije. Bilo je to prije 16 godina...

- Lijep osjećaj. Očekivanja uoči Eura su velika, imamo jako dobru ekipu, odličnu atmosferu, želju i elan. Svjesni smo očekivanja, nadam se da ćemo biti pravi kao danas. Samo ovakvom igrom možemo očekivati nešto veliko - završio je Modrić, a potom je govorio Joško Gvardiol.

- Dobra igra, pogotovo prvo poluvrijeme. Šteta što nismo zabili i više. Kad pogledamo rezultat, izgleda tijesno. Naravno da su Portugalci bili opasni. Vratili smo se nakon primljenog pogotka i nismo gubili glavu, na to moramo biti spremni i na Euru jer neće biti lakih utakmica.

Odigrao je nevjerojatnu partiju i u ofenzivnom i defenzivnom smislu...

- Stil igre je drukčiji, danas je bilo puno više trke. Nisam igrao dva tjedna pa nisam iscrpljen. Uvijek dajem maksimum na bilo kojoj poziciji, ovo mi je bila zadnja utakmica da se resetiram i uhvatim formu prije samog početka.

Za tjedan dana je Španjolska?

- Nakon zadnjeg Eura mi je ostala žal jer znam da smo kvalitetni i da se držimo kao ekipa. ZNam da smo spremni napraviti velike stvari, iako nas ne želim puno hvaliti. Svi na treninzima dajemo maksimum nevezano igraju li u prvih 11. Jedni drugima bit ćemo podrška - kazao je Gvardiol.

Linker
08. lipanj 2024 21:43