SERGEI MIKHAILICHENKO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Sergei Mikhailichenko/zuma Press/profimedia
ISPRIČAO SE

Nakon susreta s Hrvatskom izazvao jedan od najvećih skandala na Euru, sada je otvorio dušu: ‘Bio sam šokiran...‘

‘Ovo je jednostavno neprihvatljivo, ovo je užasna stvar i ne čini me sretnim‘
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 14:55

Mirlind Daku jedan je od nogometaša koji su obilježili Europsko prvenstvo. No, albanski napadač se nije istaknuo svojom igrom nego skandaloznim skandiranjem nakon utakmice protiv Hrvatske kada je uzeo megafon u ruke i poveo pjesmu ‘Pi**a im materina, Srbima i Makedoncima‘.

Bivši napadač Osijeka zbog toga je suspendiran na dvije utakmice, a sada je za ruski Sport Express ispričao kako se sve dogodilo.

- Poslije ove utakmice protiv Italije naš defenzivac Elseid Hisaj bio je pod udarom navijača, dobio je dosta kritika. Nakon utakmice protiv Hrvatske otišao sam s njim na navijačku tribinu kako bih ga podržao i kako bi ga navijači prihvatili. Onda su mu dali megafon koji je kasnije završio u mojim rukama i ja sam rekao te riječi - rekao je Daku koji je objasnio kako se nije kontrolirao u cijeloj situaciji.

- Na ovakvim utakmicama navijači si često dozvoljavaju da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ta atmosfera vas prati tijekom cijele utakmice i obavija vas, a to utiče na sve na stadionu. Utakmica protiv Hrvatske je imala emotivnu završnicu, izjednačili smo u posljednjim minutama, a ja sam debitirao na velikom turniru stoga su me emocije preplavile. Naravno da me to uopće ne opravdava, a odmah sam shvatio što sam napravio. Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i sebi dozvolio takve stvari - istaknuo je Daku te dodao da je vrijeđao samo Makedoniju, ali ne i Srbiju.

- Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji, ali još je važnije da uopće nije trebalo da izgovorim takve riječi protiv niti jednog naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo, ovo je užasna stvar i ne čini me sretnim - zaključio je Daku.

Linker
30. lipanj 2024 15:10