Kadar s utakmice Hrvatska - Italija

 ANTE CIZMIC Cropix
EUROCAST

‘Gledam Talijane i vrtim film naše utakmice, oni su izašli punih gaća. Shvatio sam što nam je nedostajalo‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili nogometni trener Igor Budiša i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. lipanj 2024. 12:28

Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala Europskog prvenstva, a hrvatski ljubitelji nogometa gledali su kako je Švicarska napravila ono što Vatreni nisu mogli - savladala Italiju i to s prilično ‘čistih‘ 2:0 te je momčad Luciana Spallettija završila svoj put na ovom natjecanju.

- Švicarska je od prve do zadnje minute nametnula svoj stil. Talijani su pokazali u grupnoj fazi da su dosta kalkulirali, a ovaj put im se nije posrećilo kao što im se posrećilo protiv nas. Švicarska je pokazala da Italija nije na toj razini na kojoj možda javnost misli - rekao je u novom izdanju našeg Eurocasta nogometni trener Igor Budiša.

Nakon ove utakmice, ali i svega onog što smo vidjeli od Talijana na ovom natjecanju ostaje nam žal zbog utakmice koju je Hrvatska odigrala protiv ‘Azzurra‘.

- Švicarska je od prve minute Eura odlučila biti svoja. Švicarska je od prve minute izašla na teren s gardom ‘mi idemo pobijediti‘. Naravno da sam tijekom te utakmice vrtio film naše utakmice protiv Italije došao sam do zaključka da mi nismo imali gard pobjednika dok su Švicarci to imali. Naravno, mi smo uoči Italije bili u dosta različitoj situaciji nego je bila Švicarska prije jučerašnje utakmice pa smo u utakmicu ušli s previše respekta jer je to Italija - komentirao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola i dodao:

- Nismo prihvatili da je istina Talijana ono što smo vidjeli protiv Španjolske, pa i protiv Albanije, a Švicarci su to prihvatili. Mi smo 45 minuta gledali iako su oni na teren izašli punih gaća, bez ideje da uopće napadnu nego su vidljivo išli na remi. Mi nismo imali hrabrosti krenuti na pobjedu.

Budiša se složio da je ključna stvar koja nam je nedostajala upravo hrabrost.

- Meni je neshvatljivo da na nismo imali hrabrosti. Svi znamo s kakvim igračima baratamo unutar reprezentacije. Mi smo u ove tri utakmice na Euru pokazali puno toga različitoga od onoga što nas je krasilo zadnjih šest godina. Švicarci su stvarno bili, kako bih rekao, ciljano hrabri dok kod nas to nije dolazilo do izražaja. Mi nismo imali moć, Švicarci su bili izuzetno konkretni i to je nama nedostajalo. Hrvatska je u sve tri utakmice bila previše sterilna i zato se nismo mogli nametnuti u toj mjeri kao što su to jučer bili Švicarci - izjavio je Budiša dok je Šola dodao:

- Nismo se ponašali kao velika reprezentacija iako to neosporno jesmo.

Detaljnu analizu utakmice između Švicarske i Italije, kao i one između Njemačke i Danske pogledajte u cijelom Eurocastu u kojem smo pričali i o sezoni koju je Budiša imao na klupi drugoligaša Zrinski Osječko 1664.

Linker
30. lipanj 2024 12:31