PIERO CRUCIATTI Afp
‘TRAŽIMO OPROST‘

Talijani zatrpali HNS, kaju se za ‘nepravdu‘ prema Vatrenima: ‘Ispričavamo se, ukrali smo vam mjesto‘

‘Vi biste sigurno prošli bolje od nas‘, jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama Saveza
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 18:46

Mattia Zaccagni prije točno tjedan dana pogodio je u 98. minuti za izjednačenje i šokirao cijelu Hrvatsku. Slavili su tada Azzurri prolazak u nokaut fazu, međutim danas izabranici obje nacije prvenstvo prate iz svojih domova.

Nisu se, jasno, Talijani dugo zadržali u Njemačkoj, Švicarska ih je rutinskom 2:0 pobjedom u osmini finala zasluženo poslala kući. No, iako su burno slavili veliku bol koju su nanijeli Vatrenima, Talijanima su se tadašnje pomiješane emocije, potaknute neuvjerljivom predstavom njihovih igrača, ‘obistinile‘ već na idućoj prepreci.

Tako se na službenom Instagram profilu HNS-a mogu pronaći zanimljivi komentari upućeni hrvatskoj javnosti. Talijanski navijači kao da se kaju za nogometnu ‘nepravdu‘ koju su učinili Hrvatskoj, izbacivši je pritom s turnira.

"Ispričivamo se iz Italije", najčešći je komentar na nekoliko najnovijih objava, a prisutni su i brojni slični komentari poput:

"U ime Italije, moje zemlje, želio bih se ispričati što vam je uskraćena prilika da igrate protiv Švicarske. Siguran sam da biste odigrali pravu utakmicu."

"Tražim oprost u ime cijele Italije! U punom smislu te riječi"

"Pardon iz Italije. Hrvatska zaslužuje osminu finala, Modrić zaslužuje još jedan posljednji ples..."

"Žao mi je zbog Eura 2024. Sigurno ste bolji od nas."

"Ukrali smo vam mjesto, trebali ste biti tamo protiv Švicarske."

"Dragi hrvatski navijači, puno ljudi je vašu momčad nazvalo starom, sa skoro mrtvim i umirovljenim igračima. Ali mnogi od njih su igrači svjetske klase (posebno sjajni Luka). Prava mrtva ekipa je naša ekipa, bez ljubavi prema našoj naciji.. isprike iz Italije."

"Sramimo se dojma koje smo ostavili, a sigurni smo da biste vi prošli bolje."

Zanimljivo kako se, suprotno talijanskim navijačima, na objavi o ispadanju Hrvatske s Eura mogu pronaći naslađujući komentari brazilskih navijača koji očito još nisu prežalili poraz koji im je Hrvatska nanijela u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Linker
01. srpanj 2024 19:52