PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
ZANIMLJIV DETALJ

Objavljeni otkucaji srca Cristiana Ronalda u drami protiv Slovenije. Pogledajte što se dogodilo kod penala

Poznati su i podaci vezani uz nizozemskog stopera Virgila van Dijka uoči utakmice s Rumunjskom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. srpanj 2024. 12:33

Kako se moderne tehnologije sve brže razvijaju, tako su nam sve dostupniji i različiti podaci vezani uz nogometna zbivanja.

Trenutačno je u fokusu Europsko prvenstvo u nogometu, a puno se ovih dana pričalo o Cristianu Ronaldu koji je poput malog djeteta briznuo u plač nakon što nije realizirao kazneni udarac u produžetku.

Ogled sa Slovenijom odlučen je raspucavanjem jedanaesteraca, a Ronaldo je izveo i pogodio prvog za Portugalce.

Kako je cijelo vrijeme na ruci nosio mjerač pulsa (WHOOP 4.0), objavljeni su i podaci o otkucajima srca portugalskoga kapetana tijekom izvođenja penala na kraju utakmice.

Prije nego što je realizirao svoj jedanaesterac, Ronaldo je uspio spustiti puls na oko 100 otkucaja u minutu, što je bila najniža razina tijekom večeri.

Nakon što je s bijele točke precizan bio Bruno Fernandes, Ronaldov puls skočio je na 125.

Potom je sjajni vratar Diogo Costa obranio i treći jedanaesterac Slovencima, te je Ronaldov puls skočio na 170 otkucaja u minuti uoči penala kojim je Bernardo Silva osigurao pobjedu i prolaz Portugalcima.

- Ponekad je teško realizirati penale. Zabio sam više od 200 penala u karijeri, ali ponekad je nered... Pokazali smo entuzijazam da i dalje trebamo igrati, zabavljati se, veseliti naše navijače i to je to, to je naš život – rekao je 39-godišnji Ronaldo nakon plasmana u četvrtfinale Eura u kojem će se Portugal sastati s Francuskom.

Objavljeni su i podaci vezani uz nizozemskog stopera Virgila van Dijka uoči utakmice s Rumunjskom. On je noć prije utakmice s Rumunjskom (3:0) spavao sedam sati i 46 minuta, a onda je u kasno jutro odrijemao još sat i pol kako bi se dodatno odmorio uoči napora koje donosi nastup na Europskom prvenstvu...

Van Dijk je zatim tijekom 90 minuta zabilježio rezultat naprezanja od 20,1, što je način kvantifikacije količine fizičkog i mentalnog stresa kojeg je proživio tijekom ogleda s Rumunjima...

Linker
05. listopad 2024 06:44