TOBIAS SCHWARZ Afp
NIJE GA PROPUSTIO BOCNUTI

Legenda Arsenala opasno spustila svojem sunarodnjaku: ‘Možda se on osjeća kao žena. Morate biti tolerantni‘

‘Nadam se da će UEFA to zabraniti, to može stvoriti konfuziju među suparnicima‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2024. 09:14

Njemačka se u petak oprostila od Europskog prvenstva porazom od Španjolske u produžetku četvrtfinalnog ogleda u Stuttgartu (2:1), a svojim je komentarima na jednoj njemačkoj televiziji pozornost privukao bivši njemački vratar Jens Lehmann.

Očito svaka televizija ima nekog svog ‘zabavljača‘ koji se ne drži strogo nogometne analitike, već voli malo proširiti svoje izlaganje i na neke druge teme.

Lehmann je poprilično podcijenio Španjolce u uvodu četvrtfinala, kad ih je nazvao ‘‘malom i neiskusnom ekipom sastavljenom od mladeži‘‘, a potom mu je zasmetala ekstravagantna frizura veznjaka Elfa Roberta Andricha koji je kosu obojio u ružičastu boju.

- Ima li on problem osobnosti koji ga je ponukao da ovako istupi? Kao suigraču, to bi mi bilo vrlo čudno. I ne mislim da će se svidjeti izborniku reprezentacije – rekao je Lehmann na Welt TV-u.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Veznjak Bayer Leverkusena očito je svojim odlaskom kod frizera jako naljutio Lehmanna pa je dobio i dodatnu porciju kritika.

- Prvo je imao plavu, a sada ružičastu kosu. Što nam želi pokazati time? U današnje vrijeme moramo biti veoma oprezni. Možda se osjeća kao žena. Morate biti tolerantni. Ali nadam se da će UEFA zabraniti boju kose poput Andricheve. Jer to može stvoriti konfuziju među suparnicima – ispalio je Jens Lehmann.

S druge pak strane, njemački izbornik Jens Lehmann nije imao problema s novim imidžom svog igrača.

- Svatko može imati frizuru kakvu želi. Nikad se ne miješam u te teme. Zanima me samo je li Robert OK ili nije, ništa više – poručio je prije par dana njemački izbornik Julian Nagelsmann.

Linker
25. rujan 2024 08:47