KENZO TRIBOUILLARD Afp
‘DAN I NOĆ‘

Francuzi osuli paljbu po nadolazećem suparniku: ‘Oni su razbijeni auto, ništarija. Potpuno su nebitni‘

Prema pisanju francuskih medija, njihov okršaj u osmini finala Eura protiv Belgije je - gotova stvar
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 11:14

Prema pisanju francuskih medija, njihov okršaj u osmini finala Eura protiv Belgije je - gotova stvar. Ako Belgijci sami po sebi nisu imali dovoljno motivacije za nadolazeći susret s Tricolorima, inspiracju mogu pronaći u raznim francuskim medijima, koji navode kako je Belgija "ništa".

- Danas je Belgija rabljeni auto. Ima jedan taksist, to je De Bruyne. Daš mu pojedinca i ništa im ne ostane. Pustinja. Niti jedne sekunde ne sumnjam da će se Bluesi plasirati u četvrtfinale - rekao je Eric Blanc, bivši ragbijaš, u razgovoru za L‘Équipe.

- Hoćete li mi reći da će u ponedjeljak ova momčad, s ovakvim stanjem duha, s problemom navijača... uspjeti stati na noge? Ne vjerujem. Čak i ako nikad nisam bio oduševljen sam načinom na koji igra francuski tim, razlika je dan i noć. Mi smo iznad ovih momaka. Vidio sam ekipu koja je bila potpuno napuštena. Belgijanci su ništarija, žao mi je što to moram reći.

"Ako ne uspijemo pobijediti ove Belgijance..."

- Iskreno, ovi jadni Belgijci su mi nanijeli mnogo boli. Smatram ih potpuno nebitnima. Ako mi netko može objasniti kako igraju, bio bih zahvalan. Ne vidim zašto bismo se bojali. Ako ne uspijemo pobijediti te Belgijce, nemamo što tražiti na Europskom prvenstvu - pričao je bivši francuski reprezentativac Christophe Dugarry za RMC Sport.

Ipak, nisu svi u Francuskoj toliko optimistični. Jérôme Rothen, još jedan bivši reprezentativac, imao je nešto drukčiju sliku belgijske momčadi.

- Da, moramo se bojati (Belgije). Ali strah nas ne sprječava da budemo ambiciozni. Individualno, Belgija ima igrače koji igraju u jako dobrim momčadima. Kad vidimo Dokuov napredak, Trossardovu sezonu, De Bruynea koji je jedan od najboljih igrača u Premier ligi i iza njega igrače koji su navikli na tempo Premier lige, poput Onane i Tielemansa, kažem sebi da, da, možemo biti u poteškoćama, pojedinačno govoreći - podvukao je.

- Također gledam što se dogodilo od Svjetskog prvenstva. Belgijci su bili loši u Kataru, ali su promijenili trenera i od tada su dobili gotovo sve svoje utakmice. Zajedno, pokazali su veću kvalitetu od Francuske u protekloj godini - zaključio je Rothen.

Linker
29. lipanj 2024 11:16