Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
MINI DRAMA UOČI ‘DERBIJA‘

Belgijci objavom naljutili Mbappéa i Francuze, uslijedila isprika Saveza: ‘Trebalo je biti duhovito...‘

Nedugo nakon publikacije, video je obrisan s društvenih mreža
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 19:22

Prava mala drama odvila se uoči utakmice osmine finala između Francuske i Belgije, koja će se odigrati u ponedjeljak u Düsseldorfu. U centru priče je Amadou Onana, koji je sudjelovao u video uratku Belgijskog nogometnog saveza i naljutio Francuze, pa su se Belgijci morali ispričavati.

Naime, veznjak Evertona pojavio se u videu s komičarom Pablo Andres, koji ga pita "Tko će udariti Mbappéa u potkoljenicu?", a zatim stiže igračev odgovor: "Amadou Onana". Nakon što je Savez objavio uradak na društvenim mrežama i naletio na neukusne komentare, posebice iz smjera korisnika iz Francuske, uslijedilo je brisanje objave i isprika.

- Video je trebao biti duhovit. Maknuli smo ga s Interneta - rekao je glasnogovornik Belgijskog nogometnog Saveza Stefan van Loock na subotnjoj konferenciji za novinare, te priznao da se parodija ne uklapa u prihvatljive okvire humora.

Naravno, mogli su Francuzi i "zažmiriti" na ovu šalu, potpuno očiglednu budući da je komičar dio samog videa, no Kylian Mbappé ipak je njihov posebni "štićenik"...

Što se same utakmice tiče, javnost ju je već etiketirala kao "derbi osmine finala", a Belgijac Johan Bakayoko to ne misli da su Francuzi favoriti.

- Poput Francuske, i mi imamo svoje prednosti i slabosti, a mislim da u ovoj utakmici nema favorita. Međusobno se poštujemo - rekao je na konferenciji za medije.

Linker
29. lipanj 2024 19:24