ANGELOS TZORTZINIS Afp
SLOVENSKI MEDIJI

‘120 minuta živio je slovenski san, a on ga je okrutno ugasio; Nije iznenađenje da su opet igrali savršeno...‘

Susjedi Slovenci odlaze iz Njemačke uzdignute glave, usprkos nesretnom ispadanju
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 06:20

Nakon 120 minuta lavovske borbe, Slovenija je u osmini finala Eura pala pred moćnim Portugalom koji, doduše, taj pridjev nije opravdao u ovoj utakmici.

U taboru naših susjeda na kraju svega ostaje žal, ponajviše zbog propuštene prilike Benjamina Šeška "oči u oči" s portugalskim junakom Diogom Costom, koji je u raspucavanju obranio sva tri pokušaja Slovenaca s bijele točke.

Bez obzira na ispadanje Zmajčeka s Eura, slovenski mediji ponosni su na svoje miljenike. Kako i ne bi nakon takve četiri predstave na najvećoj pozornici...

"Nikoga tko čita ovaj tekst neće iznenaditi da je Slovenija i u četvrtoj utakmici na prvenstvu igrala odlično, nevjerojatno, savršeno", piše 24ur i ustvrđuje da se Portugalci vesele prolasku u četvrtfinale, a da se Slovenci vraćaju kući uzdignute glave.

image
ANGELOS TZORTZINIS Afp

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Delo piše da su samo jedanaesterci zaustavili slovenske heroje.

"Nakon gotovo tri sata dramatične borbe, veselili su se Portugalci. Junak im je bio vratar Diogo Costa."

S nešto više emocija ispadanje s Eura popratio je RTV SLO (Radiotelevizija Slovenija).

"120 minuta živio je slovenski san koji je okrutno ugasio Diogo Costa", piše RTV i dodaje da Slovenija ponosno, ali nesretno završava nastup u Njemačkoj.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nogomania također "proklinje" portugalskog vratara.

"Diogo Costa je izvanredan vratar i to je dokazao s tri fenomenalno obranjena jedanaesterca. Najbolji igrač utakmice bio je i zbog obrane Šeškova udarca", piše Nogomania podsjetivši na veliku propuštenu priliku u 115. minuti.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Linker
02. srpanj 2024 13:24