Sylvinho

 GRZEGORZ WAJDA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ZANIMLJIVA REAKCIJA

Izbornik suparnika Vatrenih kad je vidio gdje ga je ‘bacio‘ ždrijeb: ‘Nedostaju samo Brazil i Argentina‘

‘Dobili smo reprezentacije, koje imaju ogromno iskustvo igranja na ovakvim turnirima. Za nas je to veliki izazov‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. prosinac 2023. 08:46

Ždrijeb Europskog prvenstva nije osobito razveselio hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i njegove pulene. Ali jednako "kiselih" osmijeha nakon svečanosti u Hamburgu bili su i izbornici Španjolske (Luis de la Fuente) i Italije (Luciano Spalletti). Jedino se izbornik Albanije (Sylvinho) dobro zabavljao, sretan što se uopće zatekao – u probranom društvu.

- Italija je protivnik s kojim se zacijelo nitko nije želio suočiti. Bez obzira na rezultate prošle sezone, Talijani imaju sjajnu momčad i novog izbornika. Hrvatska je suparnik, kojega jako dobro poznajemo. Igrali smo s njima u finalu Lige nacija. Imaju spektakularne rezultate i odlične nogometaše. Nemojmo zaboraviti niti Albaniju, koja je kvalifikacije odradila ispred Češke i Poljske - razdijelio je komplimente budućim suparnicima španjolski izbornik Luis de la Fuente.

U zaključku je još prisnažio:

- Prvi suparnici su nam Hrvatska i Italija. Iskustvo na turnirima nam govori da momčadi koje krenu u natjecanje maksimalno koncentrirane, odu najdalje. Mislim da je dobro za nas što igramo na startu s težim suparnicima. To će nas prisiliti da damo najbolje od sebe.

Sportski direktor Španjolskog nogometnog saveza Albert Luque, pred kamerama nacionalne televizije, ozbiljnim je tonom ustvrdio:

- Bez sumnje, ovo je skupina smrti. Hrvatsku smo u Ligi nacija dobili na jedanaesterce. Sada nas očekuje novo iskušenje. Ali veselim se toj utakmici. Drugi susret imamo protiv Italije, aktualnog prvaka Europe. Moramo biti na najvišoj razini, ali imam povjerenja u ovu skupinu igrača - naglasio je Luque.

Šef Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina s mnogo optimizma iščekuje turnir u Njemačkoj:

- Svi se prigodom ždrijeba nadaju manje zahtjevnim protivnicima. Skupina je komplicirana, ali ne i nemoguća. Želimo vratiti onaj snažan osjećaj, koji je talijansku reprezentaciju 2021. gurao prema trofeju. Spalletti je dotaknuo prave akorde. Mislim da Italija može obraniti naslov!

Kada je vidio kamo ga je ždrijeb "bacio", izbornik Albanije, Brazilac Sylvinho duhovito je dobacio:

- Nedostaju samo Brazil i Argentina! Ne mogu se žaliti na ždrijeb. Za Albaniju bi svaki izbor bio pakao. Na Euru nema lakih protivnika. Dobili smo reprezentacije, koje imaju ogromno iskustvo igranja na ovakvim turnirima. Za nas je to veliki izazov. Svi su protiv nas favoriti, ali bili su i Poljska i Češka. Radio sam u Italiji, živio i igrao u Španjolskoj. Poznajem oba nogometna mentaliteta. Možda će mi pomoći da bolje pripremim momčad - šeretski je zaključio Sylvinho.

Niti predsjednik saveza Armand Duka nije bio nezadovoljan ždrijebom:

- Ovo je završni turnir. Ne vjerujem da tu postoje lake skupine i slabe momčadi. Iz četvrte jakosne skupine nisam želio Srbiju mada je natjecateljski prikladniji protivnik od Italije ili Švicarske. Imat ćemo u Njemačkoj veliku potporu navijača. Idemo na Euro uživati u nogometu i proći skupinu - kazao je Duka.

Linker
30. rujan 2024 17:08