PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
U IŠČEKIVANJU ŽDRIJEBA

Hrvatskoj prijeti teška, ali spektakularna skupina na Europskom prvenstvu! Evo i kako bi izgledala najlakša

Hrvatska se nalazi u trećem jakosnom šeširu ždrijeba za nadolazeći Euro
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2023. 10:41

Hrvatska je sinoćnjom pobjedom nad Armenijom osigurala nastup na Europskom prvenstvu u nogometu sljedeće godine, a jasno je i da će se Vatreni naći u trećem šeširu prilikom ždrijeba skupina koji će se održati 2. prosinca.

S Hrvatskoj su u istom šeširu Nizozemska, Škotska, Slovenija, Slovačka i Češka što znači kako ne možemo igrati protiv tih suparnika dok su ostali šeširi ovako raspoređeni:

Prvi šešir: Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska;

Drugi šešir: Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija:

Četvrti šešir: Italija, Srbija, Švicarska i tri pobjednika dodatnih kvalifikacija koje će se igrati u ožujku sljedeće godine, a u kojima sudjeluju Poljska, Wales, Estonija, Izrael, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Grčka, Kazahstan, Luksemburg, Finska, Ukrajina i Island.

Bit će zanimljivo vidjeti s kojim će nas reprezentacijama spojiti ždrijeb, a prije istog smo se poigrali i izabrali najtežu i najlakšu potencijalnu skupinu za Euro.

Što se tiče reprezentacija koje bi bilo dobro izbjeći u ždrijebu, iz prvog šešira bi svakako bilo dobro izbjeći Francusku koja je vjerojatno i najveći favorit za osvajanje Eura. Uz njih ne bi bilo loše probati izbjeći Engleze, nama uvijek nezgodne Portugalce i Španjolce. Nijemci su, pak, domaćini, ali ne izgledaju kao u svojim najboljim danima.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Drugi šešir kao potencijalnu minu donosi Dansku koja je tu vjerojatno igrački i najjača te Tursku koja nam je nedavno u Osijeku pokazala da ima zanimljivu i potentnu momčad, a u Njemačkoj će imati i domaćinsku atmosferu. Što se tiče posljednje jakosne grupe, iako još nisu poznati svi njeni sudionici, bilo bi nam drago ne igrati protiv Italije, a i susreti protiv Srbije su možda nepotrebni, kako zbog nogometnog, tako i nenogometnog aspekta.

Ako pričamo o najpoželjnijim protivnicima, iz prvog šešira bi tu izabrali Belgiju protiv koje smo bili bolji na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a koja je i u padu posljednjih godina ili Njemačku koja je daleko od idealne forme. Iako je, podsjetimo, domaćin. Drugi šešir donosi nekoliko momčadi protiv kojih ne bi bilo loše igrati, prije svih Albaniju i Rumunjsku, a što se tiče četvrtog, tu tipujemo na nekog od protivnika iz dodatnih kvalifikacija, po mogućnosti ne Ukrajinu.

Najteža skupina za Hrvatsku: Francuska, Danska, Hrvatska, Italija.

Najlakša skupina za Hrvatsku: Belgija ili Njemačka, Albanija, Hrvatska, netko iz dodatnih kvalifikacija, a da nije Ukrajina.

Linker
14. svibanj 2024 23:27