Luka Modrić i Zlatko Dalić

 KHALED DESOUKI/AFP/PROFIMEDIA Khaled Desouki/afp/profimedia
IZBORNIK ZA UEFU

Dalić progovorio o ciljevima, Modriću i Vatrenom kojem predviđa velike stvari: ‘Mogao bi postati najbolji...‘

Hrvatski izbornik dao je intervju za službene stranice Europskog prvenstva u nogometu
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2024. 07:46

Do početka Europskog prvenstva ostalo je devet dana, sav fokus nogometne javnosti je na pripremama za ovo natjecanje, a prije nego s momčadi otputuje u Njemačku hrvatski izbornik Zlatko Dalić dao je intervju za službenu stranicu Uefe.

- Proteklih šest godina bile su uspješno za našu momčad. Nitko nije očekivao da ćemo osvojiti tri medalje, a iskreno ni ja nisam nešto slično očekivao kad sam započeo s ovim poslom kao što nisam očekivao da ću ovoliko dugo voditi momčad. Ovo mi je četvrti veliki turnir, a briljantna generacija hrvatskog nogometa se pomalo mijenja svake godine. Iznimno sam sretan i ponosan, a još uvijek vrlo motiviran i pun energije da vodim ovu momčad - rekao je Dalić i nastavio:

- Ponovno smo ostvarili svoj cilj, a to je igrati na Europskom prvenstvu. Bilo bi sjajno ako bi osvojili medalju, ali ići ćemo korak po korak. Naš prvi cilj je proći grupnu fazu, a zatim ćemo dati sve od sebe, polako ali sigurno, da pokušamo postići vrhunske rezultate.

Dalić je posebno morao odgovoriti na stanje dva nogometaša. Prvi je, naravno, kapetan Luka Modrić.

- Trofeji i sve ostalo što je ostvario s klubom i reprezentacijom dovoljno govore o njemu. On je ambiciozan kao i uvijek, nije tip osobe koja će se odmarati, uzimati pauze ili preskakati utakmice, on je primjer svima nama. Nakon Luke imat ćemo smjenu generacije iako smo već uveli mnogo novih igrača i imamo samo šest nogometaša sa SP-a u Rusiji 2018. No, dok god je Luka ovdje, uvijek ćemo momčad nazivati ‘zlatnom generacijom‘. On je uzorna osoba, najveći hrvatski nogometaš svih vremena. On je utjelovljenje pravog sportaša, netko u koga se svi trebaju ugledati i od koga svi mogu učiti. Kad je Luka prisutan, svi smo bolji nogometaši i općenito bolje osobe - istaknuo je Dalić.

image

Joško Gvardiol

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Osim Modrića u fokusu voditelja intervjua bio je i Joško Gvardiol.

- On je veliki talent i pravi potencijal. Prije tri godine debitirao je za Hrvatsku na Euru, a sada je u klubu koji je najbolje rangiran u cijelom svijetu što samo pokazuje kvalitetu njegove igre i talent kojeg posjeduje. On je ozbiljan i marljiv tijekom treninga, a samo treba izbjegavati ozljede. Pred njim je dug put i mislim da će na njemu imati samo uspjeh u svojoj budućoj karijeri. Svojim talentom i predanim radom pokazuje da to zaslužuje. Morat će ostati fokusiran i marljiv te ulagati napore da bude još bolji, sa svim nadolazećim treninzima i utakmicama. Po mojem mišljenju Joško Gvardiol će postati jedan od najboljih, ako ne i najbolji stoper na svijetu - smatra Dalić.

Linker
25. rujan 2024 09:54