Tom Dubravec/CROPIX
UKRAJINSKI KUP

Eduardo zabio za Šahtar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2014. 17:09

Ukrajinski nogometni prvoligaš Šahtar iz Donjecka plasirao se u polufinale tamošnjeg kupa savladavši niželigaša Desnu s 2-0.

Strijelac drugog, ujedno i posljednjeg pogotka na susretu, bio je hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, koji je zatresao mrežu domaćina u 51. minuti. Bio mu je to treći pogodak u kupu ove sezone, a njemu je prethodio gol Vasila Kobina tri minute ranije.

Eduardo je odigrao svih 90 minuta utakmice, te je proglašen najboljim igračem iste. Kapetana Darija Srne nije bilo u sastavu ukrajinskog prvaka.

Preostala tri polufinalista saznat ćemo u kasnijim satima današnjeg (srijeda) dana, a među kandidatima su još tri Prvoligaša: Dinamo Kijev, Čornomorec i Metalist iz Harkiva.

Ukrajinski kup, četvrtfinale:

Desna – Šahtar Donjeck 0-2 (Kobin 48, Eduardo 51)

Krimski klubovi i ovoga vikenda u ukrajinskom prvenstvu

Nogometni klubovi s Krima Sevastopolj i Tavrija Simferopolj ovoga vikenda igrat će utakmice ukrajinskog nogometnog prvenstva usprkos pripajanju Krima Rusiji.

"U subotu ćemo normalno igrati protiv Karpati Lavova," poručili su iz Sevastopolja, koji se nalazi na 13. mjestu ukrajinskog prvenstva. Tavrija se nalazi na 14. mjestu, a u petak je očekuje gostovanje u Zaporožju protiv Metalurga.

Predstavnici krimskih klubova posljednjih su dana izjavljivali kako se na koncu ove sezone žele priključiti ruskom prvenstvu. Priključenje Ruskom nogometnom savezu najavio je i predsjednik nogometnog saveza Krima Nikolai Gocev.

Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino izjavio je za rusku novinsku agenciju Itar-Tass kako Uefa do sada nije dobila nikakav zahtjev za 'transfer' krimskih klubova pod jurisdikciju Ruskog nogometnog saveza.

Linker
22. rujan 2024 13:31