Drago Sopta / HNS
KRALJ STRIJELACA

Eduardo: 'U pravo vrijeme ušao sam u formu. Hoće me gol, a ne igram u napadu'

'Prva moja utakmica u životu na SP-u, u Brazilu, protiv Brazila, pa mogli bi odmah snimiti film o tome'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. travanj 2014. 00:24

Eduardo opet trese mreže, i u to seriji. Mjesec dana prije Kovačeve objave šireg popisa za SP ne može biti ljepše vijesti. U subotu u Donjecku slika prva: Srna ubacuje iz kornera, Eduardo ulijeće na pet metara i glavom pogođa pod gredu; slika druga: Srna gura u trk Ilsinha, Brazilac nisko s desne strane šalje u sredinu, Dudu opet na pet metara, sada nogom pospremau gol.

Kralj strijelaca aktualne generacije, koji je već godinama razbaštinjen osnovnog sredstava za vladanje u nogometu, prave minutaže, vraća se "u sedlo".

- Najvažnije je da sam počeo igrati u kontinuitetu, a evo ga, čak je i dobro - kaže raspoloženi Eduardo. - Zadovoljan sam kako je krenulo, u pravo vrijeme ušao sam u pravu formu, baš mi je drago. Neka bude zdravlja i neka potraje.

Je li Lucescu rekao što je utjecalo da vas ustali u početnih 11? Možda pogodak u Kupu protiv Desne, kad ste započeli niz?

- Naš trener ne razgovara s igračima. Prije utakmice odluči tko će igrati, ništa nam ne govori ranije. Najvjerojatnije je osjetio da mi ide. Da me hoće gol. Na treninzima puno toga vidi. Konkurencija je jaka, nije lako držati poziciju u momčadi, no on zna što je najbolje.

Bliži se SP, nastavite li u istom ritmu ne bi bilo čudno da istrčite protiv Brazila na otvaranju.

- To je tema za izbornika. Što se mene tiče, glavno je da igram, a golovi će doći. Postoji mogućnost da stalno zabijam do kraja sezone, a nije isključeno i da bude drukčije. Kovač će odlučiti tko je najspremniji za prvih 11. Pazite, nisam čisti napadač, dao sam 10 golova s mjesta ofenzivnog veznog ili polušpice. Znam kako je to u Hrvatskoj, mnogi ne prate ukrajinsku ligu, ne obraćaju pozornost na kojoj sam poziciji nastupio, nego samo gledaju jesam li bio strijelac ili nisam. I tko je pobijedio. Naravno da mi je zaigrati s Brazilom i želja i san.

Usto, nikad niste bili na Mundialu.

- Prva moja utakmica u životu na SP-u, u Brazilu, protiv Brazila, pa mogli bi odmah snimiti film o tome. Sve je moguće, i to je moguće, ali zadnju riječ ima izbornik. Prije toga moram se koncentrirati za desetak preostalih utakmica u Ukrajini, važno je obraniti naslov prvaka i uzeti Kup.

Linker
22. rujan 2024 13:42