AP
ATP MADRID

ĐOKOVIĆ vs WAWRINKA Što je Supermanu kriptonit, to je Noletu plava zemlja

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 10. svibanj 2012. 12:07

Đoković je uvijek za šalu, imitiranje, neku spačku ili zezanciju, ali podlogu mu ne diraj. Iako je prošao prvi meč na plavoj zemlji, bio je vrlo oštar i direktan nakon meča.

http://www.dvoznak.com/?show=dogadjaj&id_dogadjaj=378104&id_vrsta_dogadjaja=3&affiliate=1

- Za mene ovo nije bio tenis. Valjda bi trebao igrati u kopačkama ili pitati Chuck Norrisa da me savjetuje kako igrati na ovoj podlozi - komentirao je ironično prvi igrač svijeta sklisku podlogu, a onda dodao:

- Mislim da sam normalno u trku udario pet loptica. Ostalo vrijeme sam provodio pokušavajući samo držati lopticu u igri. Kad proklizavate na crvenoj zemlji točno osjećate kad ćete stati, ali ovdje je stalno sklisko. Nijedan igrač ili igračica nisu pohvalili ovu podlogu.

Ukupni dojam? Pretjerivanje. Posebno nakon meča u izjavama. Istina da se većina igrača žali na podlogu, no ima ih kojima paše, a Serena je najglasnija. Njoj paše jer ionako dominira udarcima što ova podloga potiče, dok Noletu ne odgovara jer on proklizava čak i na betonu, što nijedan trener ne bi preporučio.

Ipak, sjetio se pohvaliti i svog protivnika. Naime, Gimeno ima očajnu sezonu, ali ovdje je proigrao i pokazao zašto je nekad bio u Top 50. Bio je agresivniji i učinkovitiji, te je prilično namučio mrzovoljnog Novaka. Na kraju je ipak klasa odlučila pobjednika.

- S obzirom da je ovo bio moj prvi meč na plavoj zemlji i da je moj protivnik igrao vrlo dobro, mislim da je završilo dobro. Gimeno je već imao tri meča u ovim uvjetima iza sebe i to je primjećivalo. Držati ravnotežu ovdje je jako teško, tako da će snalažljivi ovdje prolaziti dalje - zaključio je Nole.

A sad ga čeka puno ozbiljniji protivnik od Gimena. Ako se Nole žalio, kako je tek bilo Wawrinki kojeg su prvi dan gurnuli na šesti teren koji ima puno veće probleme od plave zemlje. Navodno su ti vanjski tereni puno slabije održavani, tako da imaju puno lošeg odraza. Protiv Rochusa je dugo tražio pravi način kako do breaka, ali je barem servis dobro držao. Uspio je dobiti taj meč u dva seta, a onda se daleko lakše obračunao s Melzerom.

Švicarcu je trebalo samo 62 minute za pobjedu, a na break-loptama je odigrao perfektnu. Jedinu ponuđenu je spasio, a svoje tri je iskoristio. Ubacio je pet asova i dodao 84% poena iza prvog servisa. Jako dobar posao je odradio na reternu prvog servisa jer je Austrijanac u tom segmentu imao manje od 50% prolaznosti. Na kraju se i Austrijanac žalio, samo ne na teren, nego na ozljedu:

- Nije me mučio gležanj, nego kuk. No, da sam i bio potpuno zdrav teško bi prošao dalje. Wawrinka je jako dobro odigrao danas.

Linker
23. rujan 2024 01:43