Goran Mehkek/CROPIX
LOKOMOTIVA - DINAMO

Čačićev niz nepobjedivosti prestaje u ogledu s mlađim maksimirskim bratom?

Nakon pobjede protiv Hajduka, Lokosi su visoko poletjeli. Letjeli su i na početku utakmice u Koprivnici, poveli s 2:0 i onda izgubili.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. rujan 2012. 12:34

Okreću se 'domaćini' sada utakmici protiv starijeg brata, kojeg prema riječima trener Ivkovića silno žele pobijediti:

- Ma dosta mi je više i Ante Čačića i njegove nepobjedivosti… Uvjeren sam kako će upravo moja momčad prekinuti taj niz mog velikog prijatelja. Osim toga, želim da ostvarimo pobjedu kako bismo utišali sve dežurne kritičare koji su već prije početka prvenstva Dinamu upisali sve bodove u susretima protiv nas.

No, neće biti lako. Svjestan je toga domaći strateg koji ponavlja kako će trkački morati biti jako raspoloženi, te taktički vrlo odgovorno.

- Sigurno ćemo morati ponoviti igru kakvu smo pružili protiv Hajduka - dodao je.

Da ne bude baš sve kako su zamislili, pobrinu se Dinamo koji im je posljednjeg dana prijelaznog roka uzeo (po)najboljeg veznog igrača Brozovića. Tako će Ivković u sredini terena imati dva dojučerašnja juniora - svog Pjacu, te posuđenog dinamovca Pavičić. Talent nije sporan, no seniorskog iskustva nemaju gotovo nikakvog. Onaj tko je to iskustvo (koliko-toliko) donijeti, Dinko Trebotić (ex Hajduk i Zagreb) se još uvijek nije pojavio na treningu te protiv Dinama neće konkurirati.

Liga prvaka opet stanuje u Maksimiru. Maribor je uistinu pregažen kao plitak potok, i sada se čekaju Porto, PSG i imenjak iz Kijeva. No prije toga slijedi derbi, ne samo gradski nego i po pozicijama na ljestvici.

- Lokomotiva je pokazala da je kvalitetna i učinkovita momčad satkana od niza kvalitetnih mladih igrača koji su itekako motivirani jer se žele nametnuti i pokazati da se mogu vratiti u Dinamo. U svakom slučaju će, mogu tako reći, biti "nabrijani", ali mi moramo odgovoriti u skladu s našim rejtingom i kvalitetom - rekao je Čačić na uobičajenoj presici.

Bili su Modri aktivni i na tržištu. Osim spomenutog Brozovića i manje važnog mladog vratara Mrmića (sin legendarnog Marijana), došao je i Bryan Carrasco. Mladi Čileanac će konkurirati za poziciju na desnoj strani obrane ili veznog reda, a tu je na posudbi iz Audax Italiana.

- Carrasco je profil igrača koji smo tražili, brzo i prodorno krilo te smo sigurni da će biti pravo pojačanje za naš klub - rekao je sportski direktor Modrih Zoran Mamić.

Osim kapetana Badelja kojem je utakmica u Mariboru bila oproštaj, Čačić je otpisao još dvojicu iskusnih. Leko i Pokrivač više ne konkuriraju za momčad zbog procjene trenera da se nedovoljno zalažu na treninzima te ne pokazuju dovoljno motiva.

Nekoliko je ozlijeđenih igrača u obje momčadi, međutim svi oni su izvan kadra već neko vrijeme pa se to ne bi smjelo osjetiti u današnjoj utakmici.

Linker
12. rujan 2024 16:01