Split, 061113.Gradski stadion Poljud.U novinarskom salonu odrzana je konferencija za medije povodom organizacije koncerta u cast Vinka Coce.Na fotografiji: Marin Brbic.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
POGODIO GA PORAZ

Brbić u ratu sa sjeverom: 'U Europi Mamića suđenje žulja, a u HNL-u ga ne žulja!?'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 07. prosinac 2015. 12:22

U Hajduku opet negoduju suđenjem u derbiju, sad to nema epske dimenzije kao protiv Brune Marića u splitskom okršaju, ali i Ante Vučemilović, osječki sudac ulazi na “crnu listu”, s isključenjem Jeffersona prije svega.

Što je hoćeš-nećeš s efektom domina-dinama dovelo do pobjedničkog pogotka “modrih”.

- Ogorčeni? Više smo razočarani, jer znamo stanje u hrvatskom nogometu, pa zapravo smijemo reći da ništa drugo nismo ni očekivali, a jedino što možemo očekivati jest da se ovakve stvari nastave i dalje – rekao je jutro poslije derbija Marin Brbić, predsjednik uprave Hajduka za Slobodnu dalmaciju.

Što je Mamić govorio nakon Olympiacosa?

Mi smo izdvojili neke krucijalne detalje iz Vučemilovićevih spornih prosudbi, o njima je nešto više Brbić govorio odmah vruć poslije utakmice. Jučer se pak dodatno osvrnuo na tiradu Zorana Mamića, trenera Dinama koji je na prvi Brbićev prosvjed odgovorio kako “uvijek im nešto smeta, to je baš u Hajdukovu stilu...”?!

Brbić je replicirao:

- Hajdukov je stil da se uvijek nešto žali? Ma je li? A kakav je stil Mamića i Dinama poslije europskih utakmica? Neka se malo zapita što onda govori nakon Olympiacosa ili već protiv koga su isto negodovali... Kad je sudio Bruno Marić nedavni derbi u Poljudu Mamić je rekao kako “nije dobro vidio”, a sad na Antu Vučemilovića kaže “ne želim razmišljati o suđenju”!

Brbić je nastavio:

- U Europi Mamića suđenje žulja, a ovdje kod nas ga ne žulja!? I onda smo mi ti koji kukamo, žalimo se, upozoravamo, a on komentira da je to Hajdukov stil?!

Rekli ste da je Vučemilović sudio perfidno?

Sudio je perfidno

- Jesam i danas ponavljam: sudio je perfidno! A Mamić neka vodi računa što to govori kad mu suđenje smeta po Europi, a ovdje nas proziva s visoka da smo ovakvi i onakvi. Podsjetio bih ga da nakon europskih utakmice i te kako voli pričati o suđenju, a poslije utakmica domaće lige za takvo što nema potrebe.

U Hajduku ne spominju da bi se žalili, besmisleno je, aktualno je tek pismo upućeno u petak navečer forumima HNS na pet adresa, Brbić kaže “očekujemo odgovor, da nam rastumače sve te nejednake kriterije i nepravdu koju osjećamo u odnosu prema nama”.

Pismo je emitirano u petak, Vučemilović se “dogodio” u subotu, danas eto nova replika spram Mamića.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević pak, našao se pod udarom prijave u zapisniku, on je Vučemiloviću eksplicitno rekao da se “srami i stidi suđenja, to je bilo dno dna”, zbog čega je Vučević prijavljen, a još čeka na kaznu nakon prijave zbog Marićeva suđenja u ranijem derbiju Hajduk – Dinamo (0:0).

Linker
22. rujan 2024 23:15