Getty Images
ODGOVOR NA KRITIKE

BILIĆ UZVRATIO UDARAC I SVE OBJASNIO 'Nije stvar nepoštovanja, tako je najbolje'

Slavenu Biliću nije trebalo dugo vremena da odgovori na kritike FC Lusitansa Xavija Roure koji ga je nakon prve utakmice 1. pretkola Europske lige optužio za manjak poštovanja. Učinio je to putem službene web-stranice Čekićara.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. srpanj 2015. 16:55

Bilić je uoči spomenute utakmice na Upton Parku službeno predstavljen kao novi menadžer, ali je samo utakmicu odgledao s tribina, a ne s klupe. Umjesto njega momčad sastavljenu većinom od rezervi vodio je direktor akademije Čekićara Terry Westley, a ostvarena je laka 3:0 pobjeda.

Bilić nije vodio momčad zato što se neposredno uoči utakmice vratio iz momčadskog trening-kampa iz Irske u kojem se nalazi jedna polovica West Hamove momčadi, iskusniji pojedinci koji nisu sudjelovali u susretu protiv FC Lusitansa.

Roura je Bilića 'oprao' rekavši mu da si je umislio da je 'Posebni', a bivši hrvatski izbornik jednostavno je zaključio da je bolje da se on u ovom trenutku više posveti trening kampu u Irskoj, a vođenje rezervne momčadi prepusti Westleyju.

"Mislio sam o najboljem načinu vođenja utakmice i trening kampa kojeg imamo u Irskoj. Nisam želio iskazati nepoštovanje prema nikome, a posebice ne prema momčadi iz Andore jer ih jako poštujem. Poštujem Terryja i poštujem West Ham, pa sam to poštovanje prema Terryju želio pokazati na način da on vodi momčad jer ju je vodio tijekom predsezone u Irskoj i sve ih jako dobro poznaje. Nisam želio pokazati nepoštovanje prema nikome. Isto tako, većina naše prve momčadi je u Irskoj, pa je to bila pozadina naše odluke da ovako postupimo", rekao je Bilić.

"U petak sada putujem u Irsku kako bi se našao s prvom momčadi. Iskreno, ne sviđa mi se baš ovakva situacija u kojoj je jedna polovica momčadi u Irskoj, a druga u Engleskoj, ali tako će biti do uzvrata u Andori sljedećeg tjedna", dodao je hrvatski strateg.

Roura je isto tako izjavio kako se nada da će vidjeti Bilića na klupi u uzvratu sljedećeg četvrtka, ali to se čini malo vjerojatnim.

Potvrdio je to i sam Westley: „Ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme“.

Linker
23. rujan 2024 13:41