getty images
34.966 NAVIJAČA

BILIĆ PRESRETAN OVACIJAMA 'Čudesno, jedva čekam prvu utakmicu!'

Ne sviđa mi se situacija u kojoj je dio momčadi u Irskoj, a dio u Engleskoj, ali tako će biti do kraja sljedećeg tjedna. Nekima je trebao odmor uoči Premiershipa, naglasio je Bilić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. srpanj 2015. 11:54

Slaven Bilić oduševljen je prijemom u West Hamu. Priznao je da su ga trnci prolazili tijekom službenog predstavljanja navijačima uoči početka utakmice Europske lige, a naježio se kada je čuo zbor od 35 tisuća gledatelja koji je zapjevao stihove “Bubblesa”, pjesme koja je prije skoro sto godina postala himnom navijača kluba iz istočnog Londona. Ne bi nas iznenadilo i da je zapjevušio...

- Hvala navijačima na prekrasnom dočeku. Bilo je čudesno i jedva čekam da zaigramo na Upton Parku - izjavio je Bilić za klupsku stranicu.

Povratak u irski Cork

Zadovoljio ga je i rezultat. Pobjeda od 3-0 protiv Lusitansa jamči miran uzvrat sljedećeg tjedna u Andori pa će mirne glave propustiti tu utakmicu. Niti prvi dvoboj nije vodio s klupe već ga je pratio u ugodnom društvu dopredsjednice kluba Karren Brady u svečanoj loži, kao što je ranije dogovoreno. Na dan utakmice doputovao je u London, a sljedećeg ujutra već se našao u zrakoplovu za Cork u kojem priprema prvu momčad.

Prvo pretkolo Europske lige odradila je mlada momčad (Oxford je s 16 godina i 198 dana postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti) s njihovim trenerom Terryjem Westleyjem, uz pomoć nekolicine seniora poput dvostrukog strijelca Sakha, Thomkinsa, O’Briena, Jarvisa, Záratea i Amalfitana.

- Ne sviđa mi se situacija u kojoj je dio momčadi u Irskoj, a dio u Engleskoj, ali tako će biti do kraja sljedećeg tjedna. Nekima je trebao odmor uoči Premiershipa - naglasio je Bilić.

Trener Lusitansa Xavi Roura nije bio informiran te ga je obuzeo bijes kada je shvatio što se događa. Hrvatskog trenera optužio je za podcjenjivanje i pomanjkanje poštovanja.

- Tužan sam da se takvo što može dogoditi u zemlji u kojoj je izmišljen fair-play. Valjda je mislio da nismo dovoljno važni da se spusti na teren. Pretpostavljam da je u karijeri osvojio niz trofeja pa misli da je Poseban (Special One). Minimalno što očekujem je da se u klubu kao što je West Ham to više nikada ne ponovi. Očekujem ga na klupi, otpustio je emocije Roura i nastavio...

Slaven neće u Andoru

- Trebali li biti na klupi u uzvratu? Da, jer je trener West Hama. Posebni bi trebao doći u Andoru.

Ukoliko se opet ne informira na vrijeme, Roura će doživjeti još jedan šok. - Ne vjerujem da će doći. Nemoguće je biti na dva mjesta u isto vrijeme - rekao je Whitley.

Suvlasnik kluba David Gold zaštitio je Bilića.

- Slaven je pun poštovanja i upravo zato nije bio na klupi. Pokazao je poštovanje prema Terryju Whitleyju koji je radio s momčadi u Londonu. Mogao je uplesati na scenu kao filmska zvijezda i uzeti svu slavu za pobjedu iako je s prvom ekipom bio u Irskoj. Pokazao je karakter - izjavio je za portal ClaretandHugh.

Linker
23. rujan 2024 05:53