SVI SU IH SLUŠALI

Zbog ovog hita ‘ludu braću‘ prozvali su novim Beatlesima, a sad su stihove prodali za masnu cifru

Papir sa stihovima pjesme "Wonderwall" napisao je sredinom 2000-ih Noel Gallagher da bi si pomogao tijekom proba

Liam Gallagher

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Komad papira sa stihovima poznate Oasisove pjesme ‘Wonderwall’, koje je rukom napisao glavni gitarist benda Noel Gallagher, prodan je za čak 46 tisuća funti ili gotovo 400 tisuća kuna na velikoj aukciji.

Papir čija se prva procjena vrijednosti kretala između 4000 i 6000 funti navodno je ispisan sredinom 2000-ih, kako bi Noelu pomogao na probama.

image

Papir sa stihovima pjesme ‘Wonderwall‘

Propstore/Pa Images/Profimedia/Propstore/pa Images/profimedia

Pjesma ‘Wonderwall’ pojavila se na albumu (What’s The Story?) Morning Glory iz 1995. te ubrzo postala njihova najpoznatija i najuspješnija.

Noel i njegov brat Liam, glavni pjevač benda, osnovali su Oasis 1991., no 2009. se grupa raspala, a braća su od tada u lošem odnosu.

image

Liam i Noel Gallagher

Avalon.red/Avalon/Profimedia/Avalon.red/avalon/profimedia

Na aukciji u Londonu također je za 56 tisuća funti prodana Noelova gitara iz 1962., koja je korištena za snimanje njihovog trećeg albuma ‘Be Here Now‘ i demo snimaka za njihov četvrti album ‘Standing On The Shoulders Of Giants‘.

Osim toga, kožna jakna koju je nosio gitarist Guns N‘ Rosesa Slash tijekom snimanja spota za pjesmu ‘Paradise City‘ prodana je za 34 tisuća funti, a karta s potpisom za koncert Beatlesa prodana je za 12 tisuća funti.

Na aukciji su također svemirsko odijelo Davida Bowieja koje je nosio za glazbeni video iz 1980. ‘Ashes To Ashes‘, kostim Whitney Houston koji je nosila u filmu ‘Tjelohranitelj‘ te potpisani zahtjev za dozvolu oružja Elvisa Presleya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:18