VRTOGLAVA SVOTA

Wagsice u strahu od terorista: ‘Unajmit ćemo tjelohranitelje za Euro u Njemačkoj, cijena nije problem, podijelit ćemo!‘

Zbog straha od terorističkih napada wagsice žele unajmiti privatne tjelohranitelje prilikom posjete Njemačkoj

Sasha Attwood vodi wagsice na ručak

 Aaron Parfitt/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Aaron Parfitt/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Žene nogometaša, koji će na Euru 2024. nastupati za Englesku, spremne su izdvojiti vrtoglavu svotu novca za privatne tjelohranitelje, prenosi Daily Mail. Navodno će na privatne tjelohranitelje biti potrošeno 100.000 funti, odnosno oko 117.000 eura.

Zabrinutost raste nakon što je njemačka ministrica Nancy Faeser izdala oštro upozorenje o prijetnji koju njezinoj zemlji predstavljaju teroristi. Islamska država Khorasan prošlog je tjedna preuzela odgovornost za smrtonosni napad u Rusiji pa je Faser rekla da je opasnost podignuta na novu razinu. Dodala je i da je Njemačka u stanju pripravnosti s privremenim graničnim kontrolama koje će biti uvedene kako bi se spriječio ulazak mogućih počinitelja nasilja u tu zemlju.

image

Harry Maguire i Fern

-/Backgrid Usa/Profimedia/-/backgrid Usa/profimedia

Skupina Wagsica, žena nogometaša, koju predvode Fern Maguire i Megan Pickford namjeravaju podijeliti troškove za privatne tjelohranitelje. Uz njih su i Sasha Attwood te Tolami Benson, koje žele zaposliti bivše vojnike umjesto zaštitarskog tima. "Oni će djelovati s diskretne udaljenosti kako skupina ne bi privukla previše pozornosti. To znači da mogu uživati u više slobode i osjećati se sigurnije u isto vrijeme", kazao je izvor.

image

Jordon Pickford i Megan

Stephen Crawshaw/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Stephen Crawshaw/backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Nogometni navijači u cijeloj zemlji jedva čekaju nogometno ljeto. Surađujemo s njemačkom policijom kako bismo podržali siguran turnir bez problema. Izaslanstvo britanske policije bit će raspoređeno u Njemačku tijekom događaja, a mi ćemo također ponuditi podršku i savjete o tome kako komunicirati s obožavateljima koji dolaze iz Engleske", rekao je glasnogovornik britanske vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:58