POVRATAK ZMAJEVA

Stiže druga sezona ‘Zmajeve kuće‘, kritičari i fanovi su oduševljeni: ‘Tko god da je zaposlio Matta Smitha - hvala‘

Prequel ‘Igre prijestolja‘ ponovno se vraća na male ekrane i streaming platforme, a čiji će zmaj pobijediti možete doznati uskoro

‘Zmajeva kuća‘

 Hbo

Prije dvije godine prequel svjetski poznate serije ‘Igre prijestolja‘ poharao je gotovo cijeli svijet. Radnja ‘Zmajeve kuće‘ smještena je 200 godina prije događaja iz ‘Igre prijestolja‘ i 100 godina nakon što je kuća Targaryen osvojila svih sedam kraljevstava Westerosa. Kako piše Daily Mail, 16. lipnja stiže druga sezona koje je već i prije samog izlaska skupila brojne pohvale i pozitivne komentare.

Epizode će se prvi puta prikazati u 21 sat na HBO-u, a vjeruje se kako će nova sezona biti pravi hit jer su joj kritičari na Rotten Tomatoesu dali 91 posto. Prve recenzije objavljene su ovog četvrtka, a samo su dvije bile loše. Oni kojima se serija svidjela najčešće hvale dobru priču te akcijsku radnju.

Prva sezona bazirala se na sukobu dvije nekadašnje prijateljice, Rhaenyre Targaryen, kćeri kralja Viserysa, i Alicent Hightower, kćeri njegove desne ruke. Nakon što se kralj razboli, radnja se bavi nasljeđivanjem Željeznog prijestolja.

image

Zmajeva kuća

Hbo/

Sezona završava na šokantan i pomalo nemilosrdan način koji je idealna prilika za početak građanskog rata između pristaša koje su dvije žene oko sebe okupile. Prva se sezona gotovo u potpunosti fokusirala na kuću Targaryen, a u drugoj će se publici predstaviti neki novi likovi, kao što su to stanovnici kuće Stark i ostali „mali ljudi“.

„Druga je sezona više kronološki poredana, manje zasićena glumcima i predstavlja tadašnji svijet i društvene slojeve izvan dvora visokog roda Targaryen“, rekao je Dan Jolin iz Empirea.

Redatelj The Telegrapha Ed Power drugu sezonu naziva „vrhunskim, gromoglasnim blockbusterom koji može konkurirati bilo čemu u kinu“.

image

Scene iz serije ‘Zmajeva kuća‘

Hbo/

U moru pozitivnih kritika našlo se i nekoliko negativnih, pa je tako Alan Sepinwall iz Rolling Stonea za drugu sezonu istaknuo da ponavlja ista uzbuđenja i greške kao i prva. Također je rekao kako oni koji su radili na drugoj sezoni još uvijek misle da zbunjujuća radnja znači i kompleksnost, a borba zmajeva iskupljuje se za nebitne i zamjenjujuće likove.

HBO Max je na svom službenom YouTube kanalu objavio trailer za nadolazeću sezonu, a fanovi su brzo pojurili u komentare kako bi napisali svoje mišljenje. Mnogi su pohvalili odabir glumaca i kostimografiju.

„Tko god da je zaposlio Matta Smitha da igra Deamona Targaryena. Hvala. Jedan od najboljih odabira stoljeća“, napisao je jedan korisnik.

„Rhaenys u svom borbenom oklopu, Aemond koji je emotivan, Meleys na Rookovom počivalištu, Jace paralelno s Jonom Snowom na zidu, Daemon koji probija Rhaenyru! Ova sezona će mi sigurno biti najdraža“, istaknula je druga gledateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 10:13