NALJUTIO SE NA ZAPREŠIĆANE

SRPSKI PJEVAČ IPAK NE DOLAZI NA RUJANFEST? 'Boli me k**** za četnike, ustaše i partizane!'

Pjevač Aca Lukas
 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Razvoj situacije oko peticije protiv Rujanfesta naveo je pjevača Acu Lukasa (pravim imenom Aleksandra Vuksanovića), koji bi na festivalu trebao nastupiti 24. rujna zajedno s Harisom Džinovićem, da se otvorenim pismom obrati javnosti.

Lukas je u pismu koje je objavio Kurir naveo da će 'o daljim koracima u vezi sa koncertima u Hrvatskoj razmisliti'.

Pjevač je nadalje napisao da neće nastupati gdje nije dobrodošao, ali ne zbog straha već iz principa. 'Oni koji su protiv mog dolaska dobili su i podršku u medijima koji me klevetaju, nazivaju četnikom i ne znam ni ja kako, i zato ne vidim nijedan razlog da se tamo nađem. Žao mi je zbog publike koja me voli i razumije', dodao je Lukas.

Lukas je napomenuo da je 'uvijek s ponosom Srbin' kada god nastupa u bivšoj Jugoslaviji te da ima stav o događajima iz 90-ih, ali da ga ne iznosi zato što je pjevač. 'Nikada se nisam ulagivao i mrzim licemjerje. Ljude sam fascinirao uvijek istim stavom, ali prije svega glazbom i zabavom, zbog čega su moji nastupi u Hrvatskoj najposjećeniji', rekao je Lukas. 'Četnik nisam, ni ustaša ni partizan, i eto moje omiljene riječi jer me boli ku*ac za sve njih zajedno'

Pjevač je 'ljude dobre volje' pozvao da, ako su njegovi i slični 'vašari' zabranjeni u Hrvatskoj, dođu u Srbiju jer su tamo 'uvijek dobrodošli.

Organizatori Rujanfesta oštro su reagirali na potencijalno otkazivanje koncerta Ace Lukasa u priopćenju za medije.

'Izrazito nam je žao zbog situacije koja je nastala zbog nečijeg viška slobodnog vremena. Ne pišu se peticije da mladi trebaju naći posao,niti da naša mladež ne odlazi iz Hrvatske, ali očito da neki imaju vremena pisati peticiju o tome tko je dobar izvođač, a tko nije.

Vjerujemo da postoje puno veći problemi od izvođača koji nastupaju po klubovima i festivalima. Nadamo se da će Aca Lukas promijeniti mišljenje jer smo duboko uvjereni da su prošla vremena gdje manjina govori što treba slušati većina . Vjerujemo da će 10 tisuća obožavatelja koji žele nastup Ace Lukasa i dočekati navedeni koncert.

Nadamo se da će proći vrijeme prošlosti, izazivanja konflikata i lažnih morala', rekli su nam iz Rujanfesta.

Podsjećamo, Gordan Lopac je na internetskoj stranici Peticija24.com pokrenuo peticiju za premještanje Rujanfesta iz Zaprešića je 'ta manifestacija narušava prvenstveno bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okolice'.

Lopac je nadalje ovogodišnji program Rujanfesta nazvao 'vrhuncem neukusa' te je glazbu koja je odabrana etiketirao kao 'najgore što u nazovi glazbi postoji.'

'Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto', napisao je Lopac.

Peticiju je do danas online putem potpisalo 1,127 osoba.

Saznavši za peticiju, pjevač Aca Lukas je za Informer izjavio da on 'nije turbo-folk i da nije najgori'.

'Kao što svi znate, ja sam najbolji, tako da se ne pronalazim tu. Sve u svemu, boli me ku*ac za peticiju! Pjevam gdje god hoću i gdje god pjevam, ogroman broj ljudi me dolazi slušati. Kome se ne sviđa, ne mora doći', rekao je Lukas.

Lukas je rekao da neće pjevati ako ga zabrane te je dodao da će to na njegovu karijeru utjecati 'srazmjerno kao da komarac ubode slona'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:55