THE BOSS JE TU

Slavni roker vraća se na pozornicu i poručuje: ‘Ako ste cijepljeni AstraZenecom, niste pozvani‘

U skladu s odlukom Države New York, posjetitelji su dužni podnijeti dokaz o "potpunom cijepljenju" kako bi mogli ući u kazalište
Bruce Springsteen
 Jemal Countess

Fanovi Brucea Springsteena koji su primili cjepivo AstraZeneca neće biti pušteni na njegov koncert na Broadwayu.

Springsteen se u nedjelju 26. lipnja vraća s petodnevnim nastupom u kazalište St. James u New Yorku, a dodatni nastup najavljen je za rujan. Ulaznice su u prodaji od 10. lipnja.

Na Springsteenovoj službenoj web stranici stoji da su, u skladu s odlukom Države New York, posjetitelji dužni podnijeti dokaz o "potpunom cijepljenju" kako bi mogli ući u kazalište.

No ulaz je dozvoljen samo ljudima koji su cijepljeni onim cjepivom koje je odobrila Savezna agencija za hranu i lijekove iz SAD-a, a to su Pfizer, Modena i Johnson & Johnson. Potpuno cijepljenima smatraju se one osobe koje su primile svoje drugo cjepivo (Pfizer ili Modena) prije četrnaest dana, ili, također prije četrnaest dana, jednu dozu cjepiva Johnson & Johnson, koje pruža potpuni imunitet već jednoom dozom i nije potrebna druga.

image
Angela Weiss

Savezna agencija za hranu i lijekove u SAD nije odobrila cjepivo AstraZeneca jer njezin proizvođač nije podnio dokaze o testiranju na dovoljnom broju ispitanika.

Bit će to težak udarac za Springsteenove fanove iz Kanade gdje je više od 1,7 milijuna ljudi već primilo AstraZenecu. Toronto Star je objavio naslov "Burn in the USA" (parafraza Springsteenove pjesme "Born in the USA") u kojem stoji: "Show se mora održati, ali ako ste cijepljeni AstraZenecom, niste pozvani". Britanska zdravstvena služba tvrdi da je AstraZeneca, koja je razvijena na Sveučilištu Oxford, sigurna i da štiti od bolesti Covid-19.

Inače, Springsteenov nastup na Broadwayu temelji se na njegovoj autobiografiji "Born to Run", a na koncertu će svoje pjesme izvoditi na glasoviru i gitari i govoriti o svojem životu.

Springsteen kaže da je sretan što je pozvan na Broadway jer je to znak da newyorška kazališta počinju s radom. Prihod s koncerta bit će doniran dobrotvornim organizacijama u New Yorku i New Jerseyju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:38