ŠOKIRALA OBOŽAVATELJE

Slavna pjevačica objavila da odustaje od karijere: ‘Dosta mi je!‘

Tri bivše pomoćne plesačice tužile su pjevačicu zbog navodnog seksualnog uznemiravanja, neprijateljskog radnog okruženja i pritiska

Lizzo na Glastonbury festivalu

 Oli Scarff/Afp

Dobitnica Grammyja i poznata pjevačica, Lizzo, trenutno je usred tužbe za seksualno uznemiravanje, a sada je naizgled i napustila glazbenu industriju putem objave na Instagramu koju je podijelila u petak navečer.

- Postajem umorna od toga da me ljudi razvlače po internetu i uživo - započela je svoju emotivnu izjavu.

- Sve što želim je stvarati glazbu i usrećiti ljude te pomoći da svijet bude malo bolji, no počinjem osjećati da me svijet ne želi - napisala je i dodala kako se stalno bori protiv laži o njezinom izgledu i njenim djelima.

image

Lizzo usred koncerta u Milanu

Mairo Cinquetti/Nurphoto Via Afp

Zaključila je svoju objavu ističući kako "nije pristala na ovo sra***" te naglasila da odustaje. Naime, šokantna i iznenadna objava ove 35-godišnjakinje je zaprepastila mnoge njezine fanove koji su joj pisali da ne smije odustati, već da se bori protiv zlih komentara.

Podsjetimo, u kolovozu 2023. godine, tri bivše pomoćne plesačice tužile su Lizzo zbog navodnog seksualnog uznemiravanja, neprijateljskog radnog okruženja i pritiska. Pjevačica ih je prisilila da diraju golu plesačicu u striptiz klubu u Amsterdamu, a često im je prigovarala zbog težine. Osim toga u optužnici stoji da ih je Lizzo poticala na seksualne radnje s voćem. Lizzo je navodno također tvrdila da se plesači opijaju prije nastupa nakon čega ih je natjerala na dvanaestosatnu probu kao kaznu.

image

Lizzo na dodjeli Grammyja

Jim Ruymen/Upi/Profimedia/

U tužbi stoji i da je voditeljica pjevačičinih plesačica Shirlene Quigley drugim izvođačima nametala svoja religijska uvjerenja i omalovažavala one koji su se upuštali u seks prije braka. Istovremeno, Quigley je simulirala oralni seks te govorila o lascivnim seksualnim maštarijama i djevičanstvu jedne od plesačica.

Doduše, u tužbi ne piše je li Lizzo znala za to što je Quigley radila, ali plesačice koje su je tužile vjeruju da je znala za pritužbe koje su upućene na njezin račun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:55