TUŽNA DIJAGNOZA

Shrvana supruga Brucea Willisa otvorila dušu: ‘Borim se s krivnjom...‘

Cijela obitelj javno govori o frontotemporalnoj demenciji te na taj način širi svijest o tom zdravstvenom problemu

Bruce Willis i Emma Heming Willis

 Instagram/

Javnosti je već poznata dijagnoza koju ima holivudski glumac Bruce Willis, a to je frontotemporalna demencija. Cijela obitelj javno govori o njegovom zdravstvenom problemu dijeleći lijepe, ali i tužne trenutke, prenosi TMZ.

Willisova supruga Emma Heming rekla je da osjeća krivnju svaki put kada nešto podijeli javno jer je svjesna da nemaju svi privilegiju da se nose na isti način s njegovom dijagnozom kao što to oni imaju.

image

Emma Heming Willis i Bruce Willis

/Instagram

"Borim se s krivnjom, znajući da imam resurse koje drugi nemaju", napisala je Heming u članku nedjeljnih novina Marije Shriver. "Kad uspijem otići na planinarenje da razbistrim glavu ne zaboravim da to ne mogu svi koji se skrbe o svojim partnerima", objasnila je i dodala da kada objavi nešto o njihovom obiteljskom putovanju zna da to dobije medijsku pozornost, ali da je još na tisuće neispričanih priča koje zaslužuju pažnju i suosjećanje.

Ipak, kazala je da je ohrabrujuće na neki način biti glas obitelji koje se tiho bore, koje nemaju vremena, energije ili sredstava zagovarati same sebe. Heming je ranije govorila o osjećaju preopterećenosti nakon Willisove dijagnoze, ali nakon što je naučila više o samoj dijagnozi ima više nade. Govorila je i o zajednici ljudi koji imaju istu dijagnozu, gdje je pronašla punu podršku.

Otovreno govore o dijagnozi

Jedan od načina na koji je obitelj održavala nadu živom je fokusiranje na pozitivne strane i izazove. Bilo je trenutaka u kojima je Willis sa svojom djecom slavio i zabavljao se.

Podsjetimo, Willis i Heming imaju dvoje djece, 11-godišnju Mabel i 9-godišnju Evelyna. U braku s Demi Moore ima troje djece, 35-godišnju Rumer, 32-godišnju Scout te 29-godišnju Tallulah. Svi zajedno slave male stvari i trenutke koje im život pruža.

image

Bruce Willis, Demi Moore, Scout, Tallulah i Rumur Willis

-/Imago Stock&people/Profimedia/-/imago Stock&people/profimedia

Razlog zašto Heming dijeli suprugovo putovanje je taj što je u njemu našla svrhu - osnažiti druge i usmjeriti pozornost na ovu bolest. Nada se da će se zbog njezine priče i drugi osjećati viđenima i shvaćenima.

"Koliko god svakodnevno tugujem zbog ovog iskustva, kao što znam da mnogi drugi to čine, također znam da me to učinilo jačom nego što sam ikad mislila da je moguće", napisala je Heming. Tallulah je u "The Drew Berrymore Showu" prošlog tjedna rekla da baš zato što žele širiti svijest o tome vrlo otvoreno govore o samoj dijagnozi te kako se obitelj nosi s njom.

image

Demi Moore s Bruceom i Emom te svom njihovom djecom

/Demi Moore/Instagram

"Ako možemo uzeti nešto s čime se borimo kao obitelj da pomognemo drugim ljudima i napravimo nešto lijepo od toga, to nam stvarno znači", objasnila je. Heming i Moore prvi su se put ujedinile u podršci Willisu još u ožujku 2022. godine kada je odlučeno da će on odustati od svog glumačkog posla nakon dijagnoze afazije. Ta je dijagnoza na kraju evoluirala u sadašnju frontotemporalnu demenciju.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08