RIJEDAK PRIZOR

Nakon dugo vremena Bruce Willis viđen u javnosti: ‘Prepoznao me na samo tri minute‘

‘Vrijeme je da naša zajednica poduzme korake kako bi okončala ovu bolest‘, rekla je Emma Heming

Bruce Willis u vožnji susjedstvom

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Otkako mu je dijagnosticirana demencija, slavni glumac Bruce Willis sve se manje pojavljuje u javnosti. U jednom od njegovih rijetkih izlazaka, u nedjelju su ga prepoznali fotografi, prenosi Daily Mail. Willis se vozio susjedstvom pa se na fotografijama vidi kako poznati glumac u crnoj majci s kapuljačom sjedi na mjestu suvozača u automobilu.

Njegova je obitelj ove godine objavila da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD). To je neuobičajen oblik demencije koji uzrokuje smetnje u ponašanju, osobnosti i govoru.

Glenn Gordon Caron, koji je kreirao sitcom "Moonlighting", posjetio je glumca prošli mjesec. Njihovo prijateljstvo traje od 1980-ih kada je Willis imao angažman u "Moonlightingu". Caron je rekao da ima osjećaj da ga je 68-godišnji glumac prepoznao na tri minute. Rekao je da ne komunicira previše te da više ne čita, a prije je, iako nije htio da se to zna, obožavao čitati.

"Sve te jezične vještine više mu nisu dostupne, a ipak on je i dalje onaj stari Bruce. Kad ste s njim, znate da je on Bruce i zahvalni ste što je tu, ali izgubio je onu radost življenja", objasnio je Caron. O glumcu trenutno brinu njegova žena Emma Heming s kojom ima dvije kćeri, 11-godišnju Mabel i 9-godišnju Evelyn.

image

Bruce Willis obitelj

/Demi Moore/Instagram

Iako se razveo od Demi Moore, s kojom ima tri kćeri, 35-godišnju Rumer. 32-godišnju Scout i 29-godišnju Tallulah, ostali su u prijateljskom odnosu. Heming je nedavno podijelila svoje iskustvo njegovateljice u članku koji je napisala za novine Marie Shriver u studenom jer je to mjesec posvećen njegovateljima.

Ona je pronašla podršku u zajednici, gdje su ljudi i njihovi voljeni koji se bore protiv iste dijagnoze. Objasnila je da ta zajednica ima puno suosjećanja i da joj pružaju nadu. Naglasila je kako je ključna svijest o stanju.

"Svijet mora znati da nije svaka demencija Alzheimerova bolest i da ne utječe svaka demencija na pamćenje. FTD može uzrokovati promjene u ponašanju, osobnosti, govoru ili kretanju", kazala je.

Počelo se provoditi istraživanja za ovu dijagnozu te su otkrili da su prvi tretmani za modificiranje bolesti za FTD u kliničkim ispitivanjima i da se sudionici aktivno obučavaju. "Vrijeme je da naša zajednica poduzme korake kako bi okončala ovu bolest", rekla je Heming.

image

Emma Heming Willis i Bruce Willis

/Instagram

Willisova je žena podijelila i da je od otkrića dijagnoze postala suosjećajnija osoba te da kroz borbu sa stigmom i izolacijom koju bolest poput ove donosi, želi biti primjer svojim kćerima.

"Nadam se da naša cijela obitelj može pronaći radost u malim stvarima kako bismo proslavili sve što nam život pruža", rekla je Heming kojoj je važno da, baš zato što je njezina obitelj slavna, bude zagovornik onih obitelji koje nemaju vremena, energije ili resurse da se zalažu za sebe.

"Koliko god svakodnevno tugujem zbog ovog iskustva, isto tako znam da me to učinilo jačom nego što sam ikada mislila da je moguće", napisala je Willisova žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:34