POSEBNA VEZA

Salma Hayek meditira i komunicira sa svojom sovom: ‘Kad nema supruga, ona spava sa mnom‘

Hayek je sovu Kering udomila prije dvije godine, a do nje je došla nakon što je odgovorila na jedan oglas o spašavanju ovih bića
Salma Hayek i ljubimica sova
 Instagram

Najbolji prijatelj glumici Salmi Hayek (54) nije pas, nego njezina sova Kering, o kojoj je voditeljici Ellen DeGeneres (63) u njezinoj emisiji The Ellen Show otkrila neobičnu anegdotu, svojevrsni incident između sovice i pjevača Harryja Stylesa (27).

DeGeneres je ispitivala Hayek kako izgleda život s ovom životinjom, koja i nije uobičajeni kućni ljubimac.

- Bude li izmeta na skupome namještaju? - upitala ju je.

Hayek je priznala da se to događa, ali i odgovorila da to nije najgora stvar; njezina sova, naime, nakon jela često povrati kuglice dlake, a jednom je prilikom to učinila i na glavi Harryja Stylesa.

Hayek je sovu Kering udomila prije dvije godine, a do nje je došla nakon što je odgovorila na jedan oglas o spašavanju ovih bića. Najprije se informirala o tome što znači suživot sa sovom te kako adekvatno brinuti o ovoj životinji, pa ju je odlučila posvojiti.

- Poklonila sam ju svojem suprugu za Valentinovo i dala joj ime Kering jer je to ime njegove tvrtke kojoj je sova zaštitni znak – rekla je Hayek za magazin People.

Njezin 59-godišnji suprug François-Henri Pinault bio joj je zahvalan, donekle.

- Zahvalio mi je, ali i rekao da zna da sam sovu zapravo poklonila sebi – ispričala je glumica, dodajući da cijela obitelj voli sovu, ali da njih dvije ipak imaju posebnu vezu.

- Kad mi je suprug izvan grada, ona spava u sobi sa mnom. Imamo zajedničke rutine prije no što odemo spavati. Ja gledam televiziju na svojem iPadu, a ona obožava stajati na njemu – kaže Hayek.

Njezinoj ljubimici, otkrila je, to nije jedina neobična navika.

- Iako sove ne piju tekućinu jer dobiju sve potrebne hranjive tvari kroz svoj plijen, ona voli popiti dobro vino – ispričala je, dodajući da se Kerring najčešće smjesti na njezina ramena ili ruke te da se mazi.

- To je doista lijepo. Osjećam se blagoslovljeno – izjavila je glumica, pa nastavila:

- Već sam boravak u istoj prostoriji s njom mi daje posebnu energiju – rekla je ova ljubiteljica životinja.

Vezu s ljubimcima doživljava na gotovo spiritualnoj razini.

- Oni ne govore, tako da morate doista biti prisutni u trenutku da biste s njima komunicirali, da biste ih razumjeli. Oni se nikada ne žale i uvijek čine da se osjećate dobrodošlima – nastavila je.

U toj maniri, sa svojom sovom, kaže, vrlo često i meditira.

- Onog trenutka kad uđem u duboku meditaciju, ona stoji jako mirno - izjavila je za People.

Hayek često dijeli fotografije sa svojom sovom na društvenim mrežama, uključujući one na kojoj joj Kering sjedi na glavi i ramenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 06:55