CONAN O‘BRIEN

Nakon 30 godina rekao je zbogom late night showovima: ‘Ali viđat ćete me, samo okrećem novi list‘

Posljednje izdanje emisije "Conan" koje se na TBS-u emitiralo 11 godina, 58-godišnja zvijezda odradila je u četvrtak navečer
Devetogodišnja Scarlett Johansson u showu Late Night with Conan O'Brien, 1994.
 Team Coco/Ferrari/Profimedia

Conan O'Brien, slavni američki voditelj i glumac oprostio se nakon 30 godina od vođenja u SAD-u vrlo popularnih kasnonoćnih talk showova.

Posljednje izdanje emisije "Conan" koje se na TBS-u emitiralo 11 godina, piše CNN, 58-godišnja zvijezda odradila je u četvrtak navečer i tako okončala jednu televizijsku eru punu urnebesnih, bizarnih trenutaka na malim ekranima.

image
Conan O'Brien
Fpa

O'Brien je svoju karijeru u "late nightu" završio uz junaka koji mu je i osigurao da ona krene - uz Homera Simpsona. Naime, O'Brien je bivši scenarist kultnih "Simpsona" i upravo je on napisao neke od najpopularnijih epizoda tog animiranog serijala poput epizode "Marge vs. the Monorail". Zato je i posljednji "Conan" započeo animiranim likom O'Briena koji intervjuira Homera Simpsona. "Intervju" je završio tako da voditelj govori Homeru koliko je za njega značajan.

I to ne čudi, jer tada javnosti potpuno nepoznatom scenaristu komedija, Homer je bez ikakve sumnje osigurao angažman u kultnom NBC-jevom "Late Nightu" početkom '90-ih. Bio je to ogroman izazov, jer O'Brien je zapravo naslijedio legendarnog Davida Lettermana u tom showu. Početak mu nije bio blistav, no nakon nekog vremena stekao je vjernu publiku te izgradio prepoznatljivi imidž na kombinaciji solidnih intervjua i otkačenog humora.

image
Antonio Banderas i Conan O'Brien
Tbs/Ferrari/Profimedia

"Late Night with Conan O'Brien" išao je od 1993. do 2009. Potom je uslijedilo lagano posrtanje jer sljedeći show - "The Tonight Show", nije mu prošao ni približno dobro. Nakon samo jedne sezone, zamijenjen je Jayom Lenom.

Tako je stigao do TBS-a i showa "Conan" koji je vodio od 2011. pa sve do sinoć. Ipak, O'Brien se nije oprostio i od voditeljskog posla, no bit će to za njega novi početak.

Naime, ovaj uistinu svestrani pisac, komičar, glumac i voditelj prihvatio je novi izazov - bit će domaćin novih tjednih emisijam za HBO Max, streaming servisu Warner Medije u čijem je vlasništvu i kanal TBS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:54