TRAŽI HITNE MJERE

Redaju se poznati pred školom u kojoj se dogodio masakr: ‘McConaughey je ovdje išao u razred‘

Glumac je na Instagramu napisao da Amerikanci moraju pronaći ‘zajednički jezik‘ u ‘epidemiji koju možemo kontrolirati‘

Matthew McConaughey

 Adam Davis/icon Sportswire/Newscom/Profimedia/Adam Davis/icon Sportswire/Newscom/Profimedia

Matthew McConaughey posjetio je svoj rodni grad Uvalde u Teksasu nakon masakra u školi u kojoj je poginulo 19 djece i dvoje učitelja, piše NME.

Glumac, koji je prvih 12 godina života proveo u Uvaldeu, a čija je majka bila učiteljica i u lokalnoj školi, posjetio je gradić kako bi, prenose mediji, utješio zajednicu. Bio je u pratnji republikanskog predstavnika Tonyja Gonzaleza i nije razgovarao s novinarima.

Gonzalez, glasni pobornik prava na posjedovanje oružja, kasnije je tvitao: "Hvala Matthewu što je pomogao ozdraviti našu zajednicu. Vaš posjet donio je Uvaldeu toliko nasmijanih lica. Vidimo se uskoro, prijatelju."

Prošlog je utorka 18-godišnji Salvador Ramos ušao u osnovnu školu Robb u Uvaldeu i smrtno ranio školarce i učitelje. Policajci su ga ubili na mjestu događaja.

Nakon pucnjave, McConaughey je na Instagramu napisao da Amerikanci moraju pronaći "zajednički jezik" u "epidemiji koju možemo kontrolirati". Dodao je da se "hitno mora nešto poduzeti".

Naglasio je koliko je važno da se "svaki Amerikanac dublje pogleda u ogledalo i zapita se: ‘Što ono uistinu cijenimo? Kako da popravimo problem? Što možemo žrtvovati danas, kako bismo sutra očuvali zdraviju i sigurniju naciju, državu i susjedstvo?’”

Još nekoliko javnih osoba pokrenulo je raspravu o većoj kontroli oružja nakon posljednje masovne pucnjave u SAD-u, a neke od njih su Taylor Swift, Madonna, Jack White i Olivia Rodrigo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:07