ELLIOT PAGE

Prva ispovijest transrodnog glumca: ‘Imao sam operaciju, sada se konačno mogu pogledati u ogledalu‘

Zahvat je u potpunosti transformirao život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od ‘totalnog pakla‘ u puberteta, rekao je.
Elliot Page
 Planet Photos/Planet/Profimedia

Prije tri mjeseca Ellen Page, zvijezda filmskim hitova 'Juno' i 'Početak', objavio je da je transrodna osoba i da će se ubuduće predstavljati kao Elliot Page. Sada je odlučio prvi put podijeliti detalje svoje priče u intervjuu koji je dao časopisu Time.

Iskreno je progovorio o svom putovanju, a otkrio je i ključni trenutak kada je počeo shvaćati neke stvari o sebi.

Bilo je to kada je napunio devet godina i ošišao se na kratko.

- Osjetio sam se kao dječak. Želio sam biti dječak. Često sam pitao svoju mamu mogu li postati dječak jednog dana, rekao je.

Elliotova karijera započela je kada je imao 10 godina. To je naravno značilo da se mora odijevati na određen način. Za glavnu ulogu u filmu 'Juno' zaradio je nominaciju za Oscara što je značilo odijevanje dizajnerskih haljina za crveni tepih što ga je dodatno udaljilo od istine.

- Jednostavno se nisam prepoznavao. Dugo čak nisam mogao pogledati ni vlastitu fotografiju, rekao je Page.

Kada je postao velika filmska zvijezda što su mu donijele uloge u filmovima 'Početak' i 'X-Men', počela ga je mučiti depresija, tjeskoba i panični napadaji. Nije znao kako objasniti ljudima da mu je odijevanje obične ženske majice činilo nelagodu.

Godine 2014. izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, no strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Stvari su bile malo lakše nakon toga. Počeo je nositi odijela na crvenom tepihu, pronašao ljubav i oženio koreografkinju Emmu Portner 2018. godine. Počeo je snimati filmove o članovima LGBTQ zajednice poput 'Freeheld' i 'My Days of Mercy'.

Ipak, svakodnevna nelagoda postajala je nepodnošljiva.

- Ogromna je razlika između toga kako sam se osjećao prije nego što sam 'izašao iz ormara' i nakon toga. No, je li nelagoda u mom tijelu ikada nestala? Ne, ne, ne, rekao je.

U prosincu prošle godine osjetio je da je sprema otkriti svoju istinu, otkrivši da je transrodna osoba u objavi na Instagramu, da koristi zamjenice 'on' i 'oni' te da se zove Elliot.

- Konačno sam mogao prihvatiti transrodnost i u potpunosti si dopustiti da postanem ono što jesam, rekao je za Time.

U vrijeme objave na Instagramu Elliot Page se oporavljao od kirurške operacije uklanjanja tkiva dojke. Iako je Page istaknuo da poanta transrodnosti ne mora biti kirurški zahvat promjene spola, kaže da mu je zahvat omogućio da se napokon pogleda u ogledalo i osjeća ugodno u svojoj koži.

- U potpunosti sam transformirao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od 'totalnog pakla' u pubertetu, rekao je.

Iako Elliot Page ističe da je dobio puno ljubavi i podrške nakon objave, također se pripremio za ogromnu količinu uvreda i transfobije, i nažalost, bio je u pravu. Ističe da se sada osjeća kao nova osoba. Nakon objave na Instagramu istoga dana ga je počelo pratiti novih 400.000 pratitelja. Mnogi casting menadžeri nazvali su njegova PR menadžera poručivši da bi im bila čast angažirati Page na novom projektu.

- Taj osjećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomiješan je s puno straha i tjeskobe, rekao je.

Njegova je misija sada pomoći drugima u transrodnoj zajednici.

- Privilegiran sam jer imam resurse da budem tu gdje jesam danas i naravno da to želim iskoristiti da pomognem kako mogu.

Što se tiče nastavka karijere, kaže da je iznimno uzbuđen da pokaže na velikom ekranu tko je on zapravo.

- Veselim se glumi, sada kad sam u potpunosti ono što jesam, u ovom tijelu. Bez obzira na izazove i teške trenutke, ništa nije važnije od toga da se konačno osjećam ovako kako se osjećam, rekao je.

Ističe da je izolacija u vrijeme pandemije koronavirusa djelomice ubrzala njegovu odluku. Ljetos se odselio iz zajedničkog doma koji je dijelio sa suprugom Emmom Portner, a razveli su se početkom 2021., no ostali su bliski.

- Imao sam puno vremena za razmišljanje o stvarima koje sam nesvjesno izbjegavao, objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03