BRITANSKA VERZIJA

Prostački ispadi i neukusne šale voditelja Masterchefa šokirali gledatelje: ‘Evo male kobasice za tebe, draga...‘

Oba voditelja optužena su za neprimjerene komentare i seksizam

Gregg Wallace

 Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Obojica sudaca u britanskom MasterChefu suočavaju se sa sličnim, neugodnim optužbama za nedolično ponašanje.

Sudac u britanskom MasterChefu, Gregg Wallace, rekao je da je pod velikim stresom nakon što je optužen za upućivanje neprikladnih, seksualno implicitnih komentara ženama.

Naime, supruga njegovog kolege iz Masterchefa požalila se da Wallace ‘stalno priča nepristojne šale‘.

Wallace se požalio svojim pratitaljima na Instagramu, dijeleći im još jedan savjet o zdravoj prehrani. Naime, Wallace izuzetno pazi na prehranu i tjelovježbu te se, s 59 godina, ponosi svojim izgledom.

‘Posljednjih nekoliko dana sam pod stresom, ali moj zdrav način života ostao je isti jer je to, naprosto, moj stil života. To je ono što radim bez razmišljanja‘, kazao je.

A što se zapravo dogodilo?

Lisa Faulkner, udana za Wallaceovog suvoditelja Masterchefa Johna Torodea, otkrila je da Wallace na snimanjima MasterChefa često priča vrlo neukusne šale te da to uopće ne želi slušati.

52-godišnja glumica i kuharica, koja je 2010. osvojila Celebrity MasterChef, ispričala je kako je čula Wallaceove šale dok je pripremala neko jelo i pokušavala se skoncentrirati.

‘Gregg je čitavo vrijeme samo sipao prostačke viceve. Pokušavaš se sabrati i misliti na to da imaš još samo 10 minuta, a onda evo opet Gregga sa svojim vicem: ‘Uđe, tako, jedna žena u bar...‘ Pa ne želim to slušati!‘, kazala je Faulkner.

Faulknerin suprug John (59), koji je zajedno s njim izdao novu kuharicu "John and Lisa’s Kitchen", rekao joj je: ‘Stvarno se dosta promijenilo...‘

image

John Torode i Gregg Wallace

Steve Ross/capital Pictures/profimedia

Wallace se ubrzo počeo braniti od optužbi za neukusne šale, a odbacio je i optužbu o tome da je dobacivao neprimjerene komentare natjecateljicama tijekom snimanja emisije Impossible Celebrities 2018. godine.

‘Priču koja je jutros dospjela u novine, BBC je istražio čim se dogodila još prije šest godina. Zaključili su da nisam rekao ništa seksualno. Morat ću ovo opet ponoviti. Nisam rekao ništa seksualno.‘

Inače, Gregg Wallace je ranije nastupao kao voditelj Inside The Factory prije nego što je prošle godine rekao da će se povući kako bi se brinuo o svom autističnom i neverbalnom sinu, Sidu, kojeg ima sa suprugom Anne-Marie Sterpini.

U jednom videu na Instagramu, taj bivši trgovac mješovitom robom je rekao: ‘Unatoč onome što novine sugeriraju, nitko me prije šest godina nije optužio da se ikome nabacujem ili da dajem neprimjerene komentare.‘

‘Ovo kažem ponajprije zbog svoje žene Anne. Uvijek sam bio vjeran svojoj supruzi Anni i nikada nisam flertovao u ovih 12 godina otkako se znamo i volimo‘, kazao je Wallace.

Glasnogovornik BBC-ja je rekao: ‘Iako ne komentiramo pojedinačne slučajeve, ako se pojave problemi, oni se rješavaju brzo i na odgovarajući način. Ne toleriramo bilo kakav oblik neprikladnog ponašanja.‘

No u sličnom se problemu ubrzo našao i Wallaceov kolega, spomenuti John Torode koji je tijekom nastupa u kuharskom segmentu jutarnje emisije "This Morning" rekao kolegici Cat Deeley: ‘Evo male kobasice za tebe draga‘.

Deeley se na te riječi samo okrenula prema kameri i napravila zgađen izraz lica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 23:21