MASTERCHEF

Doris i Petar briljirali, drugi par naljutio žiri, posebice Stipu: ‘Što je previše, previše je... Ovako više ne ide!‘

Među parovima, istaknuli su se Eni i Sergio, koji su također, kao Doris i Petar, dobili pohvale za tehničku izvedbu

Chef Stipe, MasterChef

 Press Nova TV

Pobjedu u novom izazovu ‘MasterChefa‘ odnijeli su Doris i Petar s jelom pod "Piletina na žitu." Njihova kulinarska poslastica koju su servirali u prvom danu "ciklusa parova", uključivala je piletinu s jabukom i đumbirom, kremu od graška i ukiseljenu ciklu. Jelo je od žirija dobilo komplimente za tehničku izvedbu i sklad okusa.

Chef Mario pohvalio je njihovu preciznost, istaknuvši da su svi elementi jela funkcionirali. Doris je s ponosom zaključila: "Mislim da smo odradili vrhunski posao, kao da oduvijek kuhamo zajedno."

Dok su Doris i Petar za svoje jelo dobili same pohvale, Gano i Bonaventura ne mogu se time pohvaliti. Njihova prezentacija jela naljutila je članove žirija, a posebice Stipu.

"Ovo je onako malo, ja bih rekao, naporno i neozbiljno. Da mi dođe netko pričati ovakvu priču u restoranu - totalno nepotrebno. To neka govore okusi koji se nalaze na tanjuru. Ja razumijem, Gano, tvoju poetiku u svemu ovome, ali nekada zna biti malo previše, dobro?", rekao je Stipe, na što je Gano komentirao da mu "ne mogu ubiti duh" i da je on "tu da priča."

Svaki par imao je priliku birati između dvije kutije – jedna je nudila mogućnost korištenja modernih električnih uređaje poput miksera, dok je druga sadržavala samo osnovni pribor poput kuhača i zdjela, zbog čega su se morali osloniti na tradicionalne metode kuhanja. Međutim, kako su se opcije skrivale ispod kutija iznenađenja, nisu znali koju točno odabiru. Glavna namirnica svima je bila piletina, a zadatak je zahtijevao jelo s pet komponenti i tri tehnike, koje je moralo biti skuhano u 45 minuta.

Pokazalo se da to vrijeme ipak nije dovoljno za sve parove, jer su neki pred žiri donijeli sirovu piletinu. Bili su to parovi Moris i Tin te Ljiljana i Iva, čija su jela na kraju, zbog sirovog mesa, proglašena najlošijim.

Osim sirove piletine, vrijeme je utjecalo i na serviranje jela. Ivo i Josip oduševili su okusima, ali razočarali izgledom tanjura. Velike kritike uputio im je Stipe, ali odmah dao i pohvale.

"Jeste li zadovoljni tanjurom? Ajmo se nešto dogovoriti, Josipe, uvijek ista priča! Stalno slušamo ‘imali smo drugačiju viziju, htjeli smo ovako, htjeli smo onako.‘ Ajmo se malo uozbiljiti. Josipe, vidiš kako je on ozbiljan. Hajmo početi lansirati tanjure koji izgledaju puno korektnije od ovog", rekao im je Stipe.

"Dečki, da je plating kao što su okusi, ne biste slušali ovo prije. Ovako je, naoko, nepoželjan, ali kad ga kušamo - izvrstan", zaključio je chef Stipe.

Među parovima, istaknuli su se Eni i Sergio, koji su također, kao Doris i Petar, dobili pohvale za tehničku izvedbu, iako je chef Goran napomenuo da im je nedostajalo malo kiseline za savršen balans okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 23:21