MALI NASLJEDNICI

Princ George počeo shvaćati tko je bila prabaka, Charlotte manje, a najmlađi Louis nije na sprovodu

Kate i William dugo su raspravljali hoće li djecu povesti na ispraćaj kraljice Elizabete II.

Princeza Charlotte, Princ George i kraljica supruga Camilla

 Anthony Devlin/Afp

Princ George (9) i njegova sestrica princeza Charlotte (7) na sprovod svoje prabake kraljice Elizabete II. stigli su u automobilu sa svojom majkom Kate Middleton, sada princezom od Walesa, te kraljicom suprugom Camillom. Najmlađeg sina Louisa, William i Kate nisu poveli na ispraćaj, jer s četiri godine teško da bi mališan mogao ispoštovati sav protokol.

Charlotte je bila odjevena u crni kaputić na čijem reveru je bio maleni broš, a na glavi je imala šešir s vrpcom, dok je njezin brat imao tamno plavo odijelo, bijelu košulju i kravatu. Po ponašanju djece bilo je jasno da su shvatili ozbiljnost ovog događaja, a koliko je princeza od Walesa otkrila, sa svojom djecom je puno razgovarala o smrti prabake.

image

Princeza od Walesa, Meghan vojvotkinja od Sussexa, princ George i princez Charlotte

Phil Noble/Afp

Daily Mail donosi kako je princeza ispričala glavnom guverneru Australije Davidu Hurleyju na prijemu održanom za dostojanstvenike Commonwealtha uoči kraljičina sprovoda, kako četverogodišnji Louis postavlja pitanja i bori se s razumijevanjem situacije. Kako je prepričao Hurley, jedno od pitanja je bilo hoće li obiteljski ljetni posjet dvorcu Balmoral i dalje biti onakvi kakvim ih se sjeća te hoće li se moći igrati onako kako su se igrali kada je prabaka bila živa.

Najstariji sin, devetogodišnji princ George, "na neki način sada shvaća koliko je njegova prabaka bila važna i što se događa", kazao je Hurley.

U razgovoru prošlog tjedna, princeza od Walesa otkrila je da princ George "shvaća gubitak svoje prabake - dok njegova mlađa braća i sestre, princeza Charlotte i princ Louis nešto manje".

"Moja kći ju je pitala kako su djeca, a Kate joj je zahvalila i rekla da, dobro su i paze na njih u školi", ispričala je jedna neimenovana osoba.

Daily Mail doznaje da su princ i princeza od Walesa "dugo i pomno‘ razmišljali hoće li im se dvoje najstarije djece, od devet i sedam godina, pridružit na sprovodu.

No nakon što su George i Charlotte u ožujku prisustvovali komemoraciji svog pradjeda, William i Kate odlučili su da se mogu nositi sa svečanošću te prigode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:31