BORBA S BOLEŠĆU

Prijatelj Brucea Willisa otkrio tužnu vijest: ‘Zbog demencije gubi životnu radost i jezične sposobnosti‘

Glenn Gordon Caron trudio se ostati u životu glumca kojeg je proslavio svojom serijom, no prijatelj ga sad ne uspijeva ni prepoznati

Bruce Willis

 Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/Afp/Profimedia/Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/afp/profimedia

Bruce Willis gubi "životnu radost" i "jezične vještine" zbog napredovanja demencije, prema tužnom novom ažuriranju od strane prijatelja. Prošle godine 68-godišnji se Willis povukao iz showbiznisa zbog borbe s moždanom bolešću ‘afazijom‘, koja uzrokuje pogoršanje govornih sposobnosti pacijenta. Zatim je u ožujku njegova obitelj objavila da je njegova bolest "napredovala" i da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD).

Glenn Gordon Caron, koji je 1980-ih stvorio seriju "Slučajni partneri" koja je Bruceu donijela svjetsku slavu, podijelio je svoja iskustva nakon posjeta filmskoj zvijezdi usred njegove borbe s bolešću.

"Moj osjećaj je da je prve tri minute znao tko sam. Nije posve verbalan; nekoć je bio proždrljivi čitač, iako nije želio da to itko zna, a sada ne čita. Sve te jezične vještine više mu nisu dostupne, a ipak je on i dalje Bruce. Kad ste s njim znate da je on Bruce i zahvalni ste što je tu, ali radosti života više nema", ispričao je Caron u potresnom intervjuu za Page Six.

image

Bruce Willis i Emma Heming Willis

Instagram/

O Willisu trenutno brine njegova supruga Emma Heming, s kojom ima dvije mlađe kćeri Mabel (11) i Evelyn (9). Također ima tri odrasle kćeri; Rumer (35), Scout (32) i Tallulah (29), koje je dobio u braku s bivšom suprugom Demi Moore, koja je ostala u prijateljskim odnosima s njim i Emmom.

image

Bruce Willis s obitelji

B4859/Avalon/Profimedia/B4859/avalon/profimedia

Otkako je počela Bruceova bitka s afazijom, Glenn ga je pokušavao posjećivati ​​jednom mjesečno, ali ne uvijek uspješno.

"Nisam uvijek baš tako dobar, ali pokušavam i razgovaram s njim i njegovom ženom i imam ležeran odnos s njegovo troje starije djece. Jako sam se trudio ostati u njegovom životu. Ono što njegovu bolest čini tako zastrašjućom je to da ako ste ikada proveli vrijeme s Bruceom Willisom, ne postoji nitko tko je imao više životne radosti od njega. Bruce se baš obožavao buditi svako jutro i pokušavati živjeti punim plućima, ali sada živi kao da ‘gleda život kroz mrežasta vrata‘", priznao je autor televizijskih uspješnica.

"Slučajni partneri" su upravo imali svoj debi na streaming platformi Hulu, a Glenn radi medijsku kampanju za predstavljanje zajedno s vodećom zvijezdom serije Cybill Shepherd. Bruce, tada nepoznati glumac, proslavio se komedijom iz 1980-ih dok je igrao uz Cybill, koja je već uživala u karijeri filmske zvijezde 1970-ih. Par je glumio detektive koji se međusobno romantično isprepleću, a njihova se vrckava kemija često pripisuje uspjehu serije.

Iako je Bruceova demencija u međuvremenu uznapredovala, Glenn mu je uspio priopćiti vijest da se "Slučajni partneri" emitiraju na Huluu.

"Znam da je jako sretan što će serija biti dostupna ljudima, iako mi to ne može reći. Kad sam mogao provoditi vrijeme s njim razgovarali smo o tome i znam da je uzbuđen", ispričao je Caron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:14