OTKRILE DETALJE

Plesačice koje Lizzo tuže za seksualno zlostavljanje: ‘Ona ne živi u skladu s onim što promovira‘

Plesačica Arianna Davis rekla je da je u jednom noćnom klubu bila prisiljavana da dotakne grudi nage izvođačice

Lizzo

 SUZANNE CORDEIRO/AFP

Dvije plesačice koje su američku pjevačicu Lizzo (Melissa Viviane Jefferson) tužile za seksualno zlostavljanje, rasnu diskriminaciju i stvaranje neprijateljskog radnog ambijenta, 24-godišnja Arianna Davis i 26-godišnja Crystal Williams, rekle su da se Lizzo ne živi u skladu s uvjerenjima koja promovira, piše The Guardian.

Davis je rekla da ju je pjevačica zadirkivala zbog tjelesne težine iako u javnosti promovira tzv. tjelesnu pozitivnost i uključivost.

Lizzo je spomenute dvije plesačice koje su bile natjecateljice u njezinoj reality emisiji "Watch Out for the Big Grrrls" optužila da su na radnom mjestu konzumirale alkohol, što obje vehementno odbijaju. "Nismo ga smjele čak smjele ni držati u garderobi", rekla je Davis za američku TV postaju CBS.

Davis je rekla da je u jednom noćnom klubu prisiljavana da dotakne grudi nage izvođačice te da je Lizzo druge poticala da izvikuju ime plesačice. "Vikanje je postajalo glasnije i grublje. Od vidno uznemirene gospođe Davis tražilo se da uspostavi kontakt s izvođačicom", stoji u tužbi.

Davis je CBS-u rekla da joj je u tom trenutku bilo strašno neugodno.

Plesačice Davis i Williams rekle su da nisu ranije istupile jer su se bojale da će ostati bez posla. Williams je na koncu otpuštena u čekaonici jednog hotela.

"Nisam se mogla pomiriti s činjenicom da se to događa iza scene... (Lizzo) na neki način ne živi u skladu s idejama koje promovira", rekla je Williams.

Uz njih dvije, tužbu je podnijela i treća plesačica Noelle Rodriguez. Ona je rekla da ju je voditeljica pjevačičinih plesačica Shirlene Quigley natjerala da povede grupnu molitvu iako nije bila religiozna osoba.

"Premda formalno niste morali sudjelovati u tim molitvama, vrlo je brzo postalo jasno da morate", stoji u tužbi.

Quigley je navodno stalno izgovarala "seksualno neprihvatljive" komentare.

Lizzo i njezini predstavnici još uvijek nisu reagirali na spomenute optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:32