GUBI FANOVE

Nakon teških optužbi pad Lizzo se nastavlja: Oglasila se na Twitteru, ali otkazala i koncert

Inače je poznata po svojim porukama koje promoviraju otvorenost uma i pozitivnost te nepokolebljivom samoljublju

Lizzo

 Oli Scarff/Afp

Službeni Instagram račun pjevačice Lizzo izgubio je gotovo 220 tisuća pratitelja otkako su je tri bivše pomoćne plesačice tužile zbog navodnog seksualnog uznemiravanja, neprijateljskog radnog okruženja i pritiska, a njen prvi koncert nakon što su ove informacije isplivale u javnost otkazan je zbog "teških i nepredvidivih okolnosti".

image

Lizzo

Mairo Cinquetti/Nurphoto Via Afp

Naime, pad broja obožavatelja počeo je nakon što su se pročule vijesti da su bivše plesačice Arianna Davis, Crystal Williams i Noelle Rodriguez podnijele šokantnu tužbu protiv poznate pjevačice, Big Grrrl Big Touringa, i voditeljice plesne ekipe, Shirlene Quigley. Zanimljivo je da je 35-godišnja Lizzo izgubila je gotovo 170 tisuća pratitelja na Instagramu prije nego što je uopće odgovorila na alarmantne tvrdnje.

U tužbi stoji i da je voditeljica pjevačičinih plesačica Shirlene Quigley drugim izvođačima nametala svoja religijska uvjerenja i omalovažavala one koji su se upuštali u seks prije braka. Istovremeno, Quigley je simulirala oralni seks te govorila o lascivnim seksualnim maštarijama i djevičanstvu jedne od plesačica.

Doduše, u tužbi ne piše je li Lizzo znala za to što je Quigley radila, ali plesačice koje su je utužile vjeruju da je znala za pritužbe koje su upućene na njezin račun, piše NY Post.

Poznata se pjevačica osvrnula na šokantne tvrdnje u dugačkoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u četvrtak, nazivajući optužbe "lažnima" i "nevjerojatnima".

- Ovih posljednjih nekoliko dana je bilo strašno teško i iznimno razočaravajuće. Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj karakter je kritiziran - započela je Lizzo svoju izjavu na Twitteru.

- Obično odlučujem ne odgovarati na lažne optužbe, ali koliko god one nevjerojatno zvučale, previše su nečuvene da se ne bi njima bavilo - nastavila je Lizzo i objasnila da ove "senzacionalističke priče" dolaze od bivših zaposlenika koji su već javno priznali da im je rečeno da je njihovo ponašanje na turneji neprimjereno i neprofesionalno.

Lizzo je inače poznata po svojim porukama koje promoviraju otvorenost uma i pozitivnost te nepokolebljivom samoljublju i priznala je da je ponekad prisiljena "donositi teške odluke", ali da joj nije bila namjera "natjerati nekog da se ne osjeća neugodno".

- Kao umjetnica, uvijek sam bila vrlo strastvena prema onome što radim. Svoju glazbu i svoje nastupe shvaćam ozbiljno jer na kraju krajeva samo želim izbaciti najbolju verziju umjetnosti koja predstavlja moje obožavatelje i mene - nastavila je.

- Nisam ovdje da bi me se gledalo kao žrtvu, ali isto tako znam da nisam negativka kakvom su me ljudi i mediji prikazivali zadnjih dana - napisala je.

image

Lizzo

Angela Weiss/Afp

- Vrlo sam otvorena u pogledu svoje seksualnosti i izražavanja, ali ne mogu prihvatiti ili dopustiti ljudima da iskoriste tu otvorenost kako bi od mene napravili nešto što nisam - objasnila je Lizzo i istaknula da "ništa ne shvaća ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo kao žene u svijetu".

Glazbenica je zaključila svoju izjavu pozivajući obožavatelje da ne dopuste da njezin rad bude "zasjenjen" ovom kontroverzom.

- Povrijeđena sam, ali neću dopustiti da ovo zasjeni dobra djela koja sam učinila u svijetu - napisala je Lizzo i zahvalila se svima na podršci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:41