UZBUDLJIV I TEŽAK

Novi Netflixov hit uznemirio gledatelje: ‘Volio bih da su nas upozorili na ovo. Pozlilo mi je‘

Teška tematika filma donosi i uznemirujuće scene na koje gledatelji očigledno nisu bili spremni

Prizor iz filma

 Entertainment Pictures/Alamy/Alamy/Profimedia

"Luckiest Girl Alive" novi je film na Netflixu koji je izašao prošlog petka, a prikazuje užase post-traumatskih poremećaja koje žrtva razvije nakon što je seksualno napadnuta i odluči ne govoriti o tome.

Film je adaptacija istoimenog bestselera Jessice Knoll, romana koji je ujedno i njezino debitantsko djelo, a glavnu ulogu tumači Mila Kunis. Međutim, knjiga i film imaju malo drugačije završetke jer je Kunis pomogla Knoll da postigne malo sretniji završetak depresivne i srcedrapajuće priče.

image

Mila Kunis

Image Press Agency/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Naime, film prati 28-godišnju Ani koja radi kao urednica u ženskom časopisu i ima voljenog zaručnika iz dobre obitelji. Ipak, Ani krije i jednu tajnu - kao tinejdžerica prošla je kroz niz užasnih i emocionalno paralizirajućih događaja, uključujući pucnjavu u školi koja je nastavila utjecati na nju u zrelim godinama. Tijekom filma također se otkriva da je Ani grupno silovana kada je imala 14 godina. Pokušala je potražiti pomoć nakon napada, ali je bila izložena okrutnom maltretiranju i ruganju svojih vršnjaka, od kojih joj polovica nije vjerovala. Kako priča napreduje, Ani se pita je li doista sretna s onim što je postala i je li njezin trenutni život onakav kakav istinski želi i treba.

Teška tematika filma donosi i uznemirujuće scene na koje gledatelji očigledno nisu bili spremni. Diljem interneta su osvanule pritužbe na eksplicitne scene i upozorenja na mučne scene koje bi mnogima mogle smetati. Iako je Netflix na početku filma na vrhu ekrana napomenuo da film sadrži "seksualno nasilje", gledatelji su se požalili da spomenuto upozorenje nije bilo dovoljno istaknuto te da su ih pojedine scene "uhvatile nespremne".

- Recite ovo svima koji žele gledati "Luckiest Girl Alive" na Netflixu: Film je uzbudljiv, težak, a scene seksualnog nasilja slikovite. Mrzim kad to rade, nije bilo upozorenja za to - objavljeno je na Twitteru.

- Izludio me Netflixov opis filma. Nema upozorenja, nema ničega - požalio se još jedan gledatelj.

- "Luckiest Girl Alive" treba jedno veliko upozorenje na početku. Pozlilo mi je od filma - stoji u objavi.

- "Luckiest Girl Alive" na Netflixu je tako dobar film, ali i prilično traumatizirajuć. Očekuju vas vrlo eksplicitne scene silovanja i seksualnog napada, pa gledajte s oprezom - upozorio je jedan korisnik Twittera.

Usprkos kritikama na račun Netflixa, mnogi su pohvalili performans Mile Kunis.

- Svaka čast Mili Kunis što je natjerala ljude da shvate užase kroz koje žena mora proći. Od nedostatka podrške roditelja do okrivljavanja žrtve. Umjetničko djelo - stoji u jednom tweetu.

- Važan i jak film. Mila je odradila odličan posao - pohvalili su 39-godišnju glumicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:16