VRUĆI MEMOARI

Nove bombastične tvrdnje o homoseksualnosti: ‘Vidio sam ga kako ljubi Travoltu u usta‘

Bivši visoko pozicionarni pripadnik Scijentološke crkve Mike Rinder u svoj knjizi progovorio je o slavnom glumcu

John Travolta

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

John Travolta poljubio je muškog masera ispred visoko rangiranog pripadnika Scijentološke crkve, tvrde novi vrući memoari, kako donosi Page Six.

Mike Rinder, bivši izvršni direktor Scijentološke međunarodne crkve i njoj povezane organizacije koju je napustio 2007., napisao je knjigu "A Billion Years: My Escape from a Life in the Highest Ranks of Scientology". U njoj tvrdi kako mu je dodijeljeno da pomogne oženjenom glumcu, danas 68-godišnjem Travolti u "nekim problemima s javnošću". Tako je došao i u situaciju kada je navodno svjedočio poljupcu.

Prisjetio se razgovora sa zvijezdom filmova "Briljantin" i "Pulp Fiction" u hotelskom apartmanu. Dok su razgovarali, tvrdi, Travoltin maser, ogrnut kućnim ogrtačem, ušao je u sobu i poljubio glumca u usta.

image

Olivia Newton-John i John Travolta

Ifa Film/United Archives/Profimedia

"Dolazim uskoro", rekao je Travolta dok je maser krenuo prema spavaćoj sobi, piše Rinder.

"To je bilo prilično šokantno. Pretpostavljam da je to pokazatelj povjerenja koje mi je ukazao."

Rinder tvrdi kako ga je crkva angažirala kako bi pomogao oko tračeva koji su se širili o Travoltinom ljubavnom životu.

"Od početka 90-ih, Travolta je bio progonjen pričama raznih navodnih muških ljubavnika, uključujući jednog od njegovih bivših pilota, kao i jedne porno zvijezde", piše Rinder. Prema knjizi, nakon što je National Enquirer kontaktirao Travoltin tim o nadolazećoj priči, organizacija je krenula u akciju.

"Shvaćajući potencijalnu PR štetu koju bi priča o gej seksu mogla imati na savršeni scijentološki par Johna i Kelly Preston, Travoltine supruge, koja je preminula 2020., iskopali smo prljavštine o izvorima te priče i zaprijetili medijima tužbama", navodi autor. Rinder, rođeni Australac, suvoditelj emisije "Leah Remini: Scientology and the Aftermath," piše kako je crkva tvrdila da nije protiv homoseksualaca.

"Ipak prijetnja pričom koja opisuje scijentologa kao homoseksualca izazvala bi internu paniku jer za scijentologa, ne biti ‘izliječen‘ od homoseksualnosti značilo bi da njihova tehnika nije učinkovita."

Rinder također piše: "Mnogo se govorilo o Johnovoj seksualnosti i kakva god bila realnost njegove seksualne orijentacije, čvrsto vjerujem da bi on bio otvoreniji po tom pitanju da nije stigme koju osjeća zbog svog snažnog vjerovanja u scijentologiju."

Glasnogovornik Scijentologije rekao je za Page Six: "Mike Rinder je okorjeli lažljivac koji želi profitirati na svom nepoštenju. Uzdržava se orkestriranim maltretiranjem svoje bivše Crkve i njezinog vođe putem lažnih policijskih izvješća, bombastične propagande i lažnih medijskih priča."

Travoltina supruga Kelly Preston umrla je 2020. od raka dojke. Imala je tek 57 godina. Par je imao troje djece, sina Jetta, koji je preminuo 2009. u dobi od 16 godina te kći Ellu (22) i sina Benjamina (11).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:59