MUČNO ISKUSTVO

Neugodna situacija za škotskog glumca: ‘Izdali su me! Moj penis u sceni silovanja stvarno nije bio potreban‘

‘Ne trebamo vidjeti prizore užasa da bismo zamislili kroz što likovi prolaze. Mašta je mnogo moćnija‘

Prizor iz ‘Outlandera‘

 Screenshot

Zvijezda "Outlandera" Sam Heughan napao je šefove te serije jer su snimili "nepotrebnu" snimku njegova penisa tijekom mučne scene silovanja, piše Daily Mail.

Škotski glumac, zajedno s Caitríonom Balfe, glumi u seriji o medicinskoj sestri u Drugom svjetskom ratu, koja se vraća u prošlost, odnosno, u Škotsku 1743. godine gdje upoznaje gorštačkog ratnika.

Prema njegovim pričama, 42-godišnji glumac se 2014. prijavio za ulogu u seriji i pristao je na golotinju u svom ugovoru, ali je rekao da se osjećao "izdano" kada su producenti htjeli pokazati njegove genitalije, nakon što je njegov lik pretrpio "užasan" seksualni napad.

image

Scena iz ‘Outlandera‘

Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

U svojim memoarima, "Waypoints: My Scottish Journey", Sam se prisjetio snimanja posljednjih epizoda prve sezone u kojoj njegov lik, planinski ratnik iz 18. stoljeća Jamie Fraser, bude mučen i opetovano silovan, a siluje ga kapetan Jonathan "Black Jack" Randall, kojeg glumi zvijezda "Igre prijestolja" Tobias Menzies.

Rekao je da je šefovima serije rekao kako vjeruje da bi korištenje snimke njegovih genitalija u tako mučnoj sceni "seksualiziralo" užasan napad koji je njegov lik upravo preživio, napomenuvši da golišavi kadrovi "neće dodati ništa" toj sceni.

- Ovo nije bio trenutak u kojem sam osjećao da bi to što sam nag doprinijelo užasu onoga što Jamie prolazi u tamnici dvorca - ispričao je.

- Odustao sam, obrazlažući da golotinja seksualizira užasno iskustvo za moj lik, i to je izazvalo veliku raspravu - naglasio je glumac i dodao da su "kreativni razgovori obilježje svih produkcija, a dobra umjetnost nastaje propitivanjem istine". Spomenutu dobru umjetnost i kvalitetu, tvrdi, žele postići svi.

image

Sam Heughan

Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia/Sipa Usa/ddp Usa/profimedia

Na kraju su se šefovi ‘Outlandera‘ složili da će njegov lik Jamie biti gol, ali "izvaljen na kamenju tamnice" nakon što je bio napadnut, a Sam je priznao da su mu te završne scene bile nevjerojatno zahtjevne za snimanje.

- Srećom, golišavi snimci izbačeni su. Bilo je to mučno, iscrpljujuće iskustvo, rekao je.

Iako njegove genitalije nisu dospjele u posljednju epizodu, Sam je priznao da je rasprava o tome trebaju li te snimke biti prikazane ili ne "izdala njegovo povjerenje u kreativni tim serije, dodajući da ne vjeruje da bi se takve scene ikada snimile u današnje vrijeme."

- Vremena su se promijenila - napisao je Sam i dodao da je snimka penisa bila nepotrebna.

- Ne trebamo vidjeti prizore užasa da bismo zamislili kroz što likovi prolaze. Mašta je mnogo moćnija - tvrdi glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:28