STRAVA U ANKARI

Naftni tajkun ubio suprugu, TV zvijezdu, pa presudio i sebi: Povod za jezivi zločin bile su - SMS poruke!?

Njihovo troje djece, u dobi od 4, 10 i 14 godina, navodno je u vrijeme tragičnih događaja bilo u kući

Victoria Vera Blyth i David Thomas Blyth

 Jhphoto/Česká Editoriální Fotografie/Profimedia

Britanski je biznismen ubio svoju suprugu, TV zvijezdu, a zatim počinio samoubojstvo. Sve se dogodilo u njihovom domu u turskoj Ankari 11. lipnja, nakon što se par navodno posvađao oko SMS poruka, javlja Daily mail.

David Thomas Blyth je bio naftni tajkun, posjedovao je i vodio međunarodnu tvrtku ASG Inspection i imao je troje djece sa suprugom Victoriom Verom Blyth, koja je vodila jutarnji show na TV Europe 2 zajedno s češkim kolegom Leošem Marešom.

Njihovo troje djece, u dobi od 4, 10 i 14 godina, navodno je u vrijeme tragičnih događaja bilo u kući. Sada su predani na skrb majčinoj obitelji, koja je nakon tragedija odmah otputovala u Tursku.

David Thomas (53) i Victoria Vera (40) vjenčali su se 2014. godine. Zajedno su živjeli u Pragu nekoliko godina prije preseljenja u Tursku, kamo su otišli zbog Blythova posla. Victoria je rođena u Južnoafričkoj Republici, a kao mlada se s obitelji preselila u Češku. Studirala je glazbu, a proslavila se nakon što je objavila svoj prvi album 2004. godine.

Puno je vremena posvetila dobrotvornom radu, radeći s češkom organizacijom Velvet Smile, koja pomaže ‘poboljšati kvalitetu života obiteljima bolesne djece i djece s invaliditetom te žrtava obiteljskog zlostavljanja‘, stoji na njezinoj web stranici.

Victoria je također osnovala DazSpor, koja organizira utrke diljem Turske. Humanitarna organizacija za koju je radila na društvenim je mrežama objavila da su duboko ožalošćeni njezinom smrću.

Njezina joj je sestra Alexandra na Instagramu odala počast, a otkrila je i da je njezina obitelj nedavno prošla još jednu tragediju kada im je umro otac.

- S dubokom tugom i boli moram objaviti da nas je zauvijek napustila moja voljena i prekrasna sestra, sunce naših života koja nam je donijela toliko radosti, svojim smijehom, pozitivnim duhom, poletom i energijom. Sve vas molim da nam date malo vremena, zbog djece. Naša obitelj prolazi kroz jako teško razdoblje jer smo nedavno pokopali oca, a sada i sestru i šogora. Treba nam vremena da se oporavimo, no najviše moramo biti tu za djecu, napisala je.

Blythovi su posmrtni ostaci vraćeni njegovoj obitelji koja će ih prenijeti u Škotsku, dok Victorijino tijelo ostaje u Turskoj, piše Daily mail. Policija i dalje istražuje sve detalje tragičnog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 17:20