‘ŠTOVAO JE VRAGA‘

Mračna tajna iza najvećeg hita Sinead O ‘Connor: ‘Prince me pozvao u vilu, a onda je počeo užas...‘

Irska pjevačica tvrdi kako je postojalo više razloga zašto je Prince navodno postao nasilan tijekom njihova susreta

Sinead O‘Connor i Prince

 Profimedia/

U karijeri obilježenoj hitovima ali i brojnim kontroverzama dugogodišnja svađa jučer preminule Sinead O‘Connor s legendarnim Princeom ističe se kao jedno od čudnijih poglavlja njenog problematičnog života.

Sinead je preminula u 56. godini u srijedu, a uzrok smrti još nije javno objavljen.

Sinead je još 1990. godine postala međunarodna superzvijezda svojom verzijom pjesme Nothing Compares 2 U, skladbe koju je napisao i skladao Prince za svoj sporedni projekt "The Family" 1985. godine.

image

Sinead O‘Connor devedesetih

Field Of Vision - Album/Album/Profimedia/Field Of Vision - Album/album/profimedia

Glazbeni spot za Sineadinu verziju pjesme odmah je postao slavan jer ju na snimci otpjevala plaćući obrijane glave. Iako je Prince javno hvalio njezinu verziju pjesme, u raznim intervjuima i komentarima tijekom godina O‘Connor je tvrdila da je Prince zapravo bio bijesan na njezin uspjeh, te ju je pozvao na svoj posjed u Hollywoodu da ju izvrijeđa.

Pjevačica je tako otkrila brojne neugodne detalje, od kojih su mnogi i bizarni, poput onoga da ju je Princeov batler prisiljavao da jede juhu protiv njezine volje, te da ju je Prince izazvao na borbu jastucima te je potom napao tvrdim predmetom skrivenim u jastuku. U intervjuu iz 2004., O‘Connor je sve porekla a Princea nazvala "slatkim tipom". Za nesporazum je optužila medije i tvrdila da su novinari preuveličali priču.

image

Prince

Bass, Russell/Mirrorpix/Profimedia/Bass, Russell/mirrorpix/profimedia

Doduše, nakon što je Prince umro od predoziranja fentanilom 2016. godine, čini se da je O‘Connor opet krenula u napad, rekavši policijskim istražiteljima da je Prince "obožavao vraga" i da je tukao žene.

- Nije se samo drogirao, interesirala ga je i mračna strana života - rekla je istražiteljima iz ureda šerifa okruga Carver dva tjedna nakon što je Prince umro, u snimljenom intervjuu koji je kasnije objavljen.

image

Prince

Jeff Wheeler/Zuma Press/Profimedia/Jeff Wheeler/zuma Press/profimedia

O‘Connor je istražiteljima rekla da se pjevač "drogirao cijeli život" i da je "često koristio teške droge". Zatim je u svojim memoarima "Sjećanja" iz 2021. O‘Connor detaljno opisala svađu, tvrdeći da ju je Prince "terorizirao" zbog njezine obrade pjesme iz 1990. godine.

Napisala je da ju je Prince pozvao u svoju hollywoodsku vilu, grdio zbog psovki u intervjuima i tjerao svog batlera da joj posluži juhu iako je ona to više puta odbijala. Tvrdila je da je Prince predložio da izglade nesporazum u prijateljskoj tučnjavi jastucima, ali ju je onda napao "nečim tvrdim" ubačenim u jastučnicu.

Dok je pokušavala napustiti njegovu "makabričnu" vilu, O‘Connor je opisala kako ju je Prince zgrabio i odvukao prema svom automobilu, zbog čega je otrčala do susjedne kuće i panično zvonila susjedima. Nakon toga Prince je stao.

image

Koncert Sinead O‘Connor u Tvornici

Srdjan Vrancic/Cropix

Irska pjevačica tvrdi kako je postojalo više razloga zašto je Prince navodno postao nasilan tijekom njihova susreta.

- Prvo, Princeu se nije sviđalo da ljudi obrađuju njegove pjesme. Drugo, imao je sve te ženske štićenice i živciralo ga je što ja nisam jedna od njih - napisala je u memoarima te nastavila.

- Treće, moj menadžer Steve Fargnoli bio je njegov menadžer i bili su uključeni u pravni slučaj. Povrh svega toga, bio je šu*** koji tuče žene. Ja sigurno nisam jedina žena na koju je digao ruku - dodala je.

Međutim, to nije bila jedina svađa ili kontroverza u karijeri O‘Connor. Također se svađala s Frankom Sinatrom zbog zabrane puštanja "The Star-Spangled Banner" na jednom od svojih nastupa.

Također, 1989. je izrazila svoju potporu Irskoj republikanskoj armiji, što je godinu dana kasnije povukla. Otprilike u isto vrijeme preskočila je dodjelu Grammyja, rekavši da je "previše komercijalizirana".

Najpoznatija njena kontroverza datira u listopad 1992. kada je poderala fotografiju pape Ivana Pavla II. dok se pojavila u NBC-jevom Saturday Night Liveu i osudila Katoličku crkvu kao "neprijatelja". Sljedeći tjedan, glumac Joe Pesci je vodio Saturday Night Live te je podigao popravljenu Papinu fotografiju i rekao da bi je "tako pljusnuo" da je bio u emisiji s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:06